Tenisu se obeta revolucija

Foto: EPA tenis žogica mreža igrišče
Nova tehnologija sokolje oko vse bolj prodira na področje profesionalnega tenisa.
Oglej si celoten članek

Na letošnjem finalu ATP za igralce do 21 let v Milanu bodo prvič uporabili tehnologijo "Hawk Eye Live", ki bo nadomestila linijske sodnike in vse odločitve bo s pomočjo tehnologije sprejemal le še glavni sodnik, poroča avstrijska agencija Apa.

Tehnologija, ki je v tenisu že znana, je bila za turnir v Milanu še nadgrajena na način, da bo avtomatsko nadzorovala vse črte. Še več, naprava bo namesto sodnika celo zavpila svoj avtomatski "out". Glede na dejstvo, da gre za odločitev naprave, prav tako ne bo potrebnih pregledov posnetkov. Manjka samo še ena podrobnost. Prestope ob servisu bo nadzoroval dodatni sodelavec s pomočjo kamere.

Na turnirju med 7. in 11. novembrom, na katerem bo eden največjih zvezdnikov Nemec Alexander Zverev, bodo preizkušali tudi druge novosti. Med drugim bodo igralci igrali nize na štiri dobljene igre, med posameznimi točkami bo čas do naslednjega servisa nadzorovala ura, v zvezi z začetnim udarcem pa bo na tem turnirju veljal tudi servis, ki se bo dotaknil mreže.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.