Šport
397 ogledov

Tenisu se obeta revolucija

tenis žogica mreža igrišče EPA
Nova tehnologija sokolje oko vse bolj prodira na področje profesionalnega tenisa.

Na letošnjem finalu ATP za igralce do 21 let v Milanu bodo prvič uporabili tehnologijo "Hawk Eye Live", ki bo nadomestila linijske sodnike in vse odločitve bo s pomočjo tehnologije sprejemal le še glavni sodnik, poroča avstrijska agencija Apa.

Tehnologija, ki je v tenisu že znana, je bila za turnir v Milanu še nadgrajena na način, da bo avtomatsko nadzorovala vse črte. Še več, naprava bo namesto sodnika celo zavpila svoj avtomatski "out". Glede na dejstvo, da gre za odločitev naprave, prav tako ne bo potrebnih pregledov posnetkov. Manjka samo še ena podrobnost. Prestope ob servisu bo nadzoroval dodatni sodelavec s pomočjo kamere.

Na turnirju med 7. in 11. novembrom, na katerem bo eden največjih zvezdnikov Nemec Alexander Zverev, bodo preizkušali tudi druge novosti. Med drugim bodo igralci igrali nize na štiri dobljene igre, med posameznimi točkami bo čas do naslednjega servisa nadzorovala ura, v zvezi z začetnim udarcem pa bo na tem turnirju veljal tudi servis, ki se bo dotaknil mreže.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice