Šport
2239 ogledov

Tako je bila videti roka po napadu z nožem

petra kvitova EPA
Teniško zvezdnico Petro Kvitovo je decembra lani na domu napadel vlomilec in ji prizadejal hude poškodbe na igralni roki.

Nekdanja druga igralka sveta Petra Kvitova je po napadu vlomilca, ki se je predstavil kot vzdrževalec električnih inštalacij, okrevala več kot pol leta, preden se je na letošnjem OP Francije zmagoslavno vrnila na WTA Tour.

Čeprav občutki še vedno niso (in morda nikoli ne bodo) 100-odstotni, je velik uspeh že to, da Kvitova drži teniški lopar in igra profesionalni tenis.

Čehinjo je lanskega decembra na domu v Prostejovu napadel vlomilec, ki si je z lažjo utrl pot v stanovanje, nato pa od zvezdnice zahteval denar.

Kvitova, ki višino meri 183 cm, se je kljub nevarnosti uprla in v prerivanju z napadalcem utrpela hude poškodbe leve roke. Operacija je zaradi poškodb kit in živcev trajala približno štiri ure.

"Kazalec je bil raztrgan, sklepi so bili poškodovani," je povedal kirurg Radek Kerbel in dodal, da je Kvitova tvegala svoje življenje. 

Devet mesecev kasneje so se na spletu pojavile fotografije, ki nazorno prikazujejo posledice grozljivega napada z nožem.

petra kvitova roka | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Kvitova je nekdanja številka dve svetovnega tenisa in zmagovalka 20 WTA turnirjev. Največje uspehe na grand slamih je dosegla v Wimbledonu, kjer je osvojila dve lovoriki (2011, 2014).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice