Šport
86 ogledov

Spregovorila po napadu vlomilca

Petra Kvitova
1/5
EPA
Češka teniška igralka Petra Kvitova je imela danes svojo prvo novinarsko konferenco po torkovem incidentu, ko jo je v njenem stanovanju v Prostejovu z nožem napadel vlomilec.

Dvakratna zmagovalka turnirja za grand slam v Wimbledonu Petra Kvitova je dejala, da bo naredila vse, da bi še lahko igrala tenis na najvišji ravni.

Kvitova je v sredo uspešno prestala operacijo dlani, ki je trajala štiri ure. Po skoraj štiriurni operaciji prstov leve dlani naj bi po ocenah zdravnikov Kvitova okrevala vsaj šest mesecev, danes pa je 26-letna trenutno enajsta igralka sveta prvič po tragičnem dogodku spregovorila za javnost.

"Ne preostane mi drugega, kot da se ozrem v prihodnost in ne v preteklost. Videli bomo, kako se bodo zadeve odvijale. Vseeno mi je, koliko časa bo trajala rehabilitacija, lahko, da bo to tri mesece, pol leta, leto ali več, v vsakem primeru se želim vrniti na teniška igrišča. Naredila bom vse, kar je v moji moči, da se bo to zgodilo," je dejala Kvitova. 

"V četrtek zjutraj sem na pregledu pri zdravniku že lahko premikala prste na levi roki. Zame je bilo to najlepše božično darilo," je dodala Čehinja. Identiteta napadalca še vedno ni znana, vendar se je Kvitova zahvalila vsem, ki so ji ponudili pomoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.