Šport
85 ogledov

Pol leta po napadu z nožem spet v svojem elementu

petra kvitova EPA
Češka teniška zvezdnica Petra Kvitova je po zmagi v prvem krogu OP Francije potočila nekaj solz. Na jok jo je sililo že ob prihodu na igrišče.

Uvodni krog OP Francije je v največji meri zaznamovala nekdanja druga igralka sveta Petra Kvitova, ki se je šest mesecev po napadu v njenem domu zmagoslavno vrnila na teniška igrišča.

Čehinjo je decembra lani na domu presenetil neznanec, ki se je predstavil kot vdrževalec električnih inštalacij in si z lažjo utrl pot v njeno stanovanje, kjer je od teniške zvezdnice zahteval denar.

Kvitova se je napadalcu uprla in prišlo do prerivanja, v katerem je utrpela globoke ureznine na igralni roki. Zaradi poškodb kit in živcev je prestala štiriurno operacijo, kljub resnemu stanju pa so bili zdravniki enotni, da bo lahko spet igrala tenis. 

Pol leta kasneje je Kvitova zaigrala v prvem krogu OP Francije in s 6:3, 6:2 izločila Julio Boserup ter se kot prva uvrstila v drugi krog tekmovanja. "Ko sem stopila na igrišče, sem mislila, da bom zajokala," je občutke opisovala 27-letnica. "Danes nisem, kar me veseli. Bilo pa je nekaj solz po zadnji točki," je priznala dvakratna zmagovalka Wimbledona.

Levica še ni prava

"Presenetila sem se, da sem takoj dosegla forehand winner. Bil sem zelo motivirana in pripravljena narediti vse, tudi če bi samo tekala z ene strani na drugo. Počutila sem se odlično. Nekajkrat je bilo težko. Loparja nisem držala povsem močno. Z vajo se bo roka okrepila in lahko bom napredovala," je dodal Kvitova.

Teniška zvezdnica je pred tedni prvič namignila, da bi se lahko vrnila že na OP Francije, čeprav so ji zdravniki napovedovali daljše okrevanje. "Vedela sem, da bo prišel ta dan. Vesela sem, da sem tukaj," je povedala. 

Psihološke posledice

Preiskava napada na njenem domu je še vedno v teku, zato podrobnosti ni mogla razkriti, je pa spregovorila o psiholoških posledicah travmatične izkušnje. "Prve dni sem slabo spala in nisem bila veliko sama. Ko sem odšla v mesto, sem se počutila čudno. Strmela sem v moške in iskala tujce. Sčasoma je postalo bolje. Trdo sem delala. Začela sem že drugi dan po operaciji, saj nisem mogla premikati prstov. Vesela sem, da mi ni bilo potrebno spreminjati tehnike. Roka še nima prave moči, a delamo na tem. Upam, da bo nekoč spet vse v najlepšem redu," je povedala 16. igralka sveta.

Osebno zmago je dosegla že s tem, ko je stopila na igrišče. Vse ostalo je bil samo bonus. "Zmagala sem dvakrat, če lahko tako rečem. V veselje mi je bilo igrati vpričo moje ekipe in družine. Zadovoljna sem s predstavo, a dvoboj je bil drugotnega pomena," je sklenila Kvitova. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.