Šport
1339 ogledov

Federerju se to ni zgodilo že 17 let

roger federer EPA
Sloviti Roger Federer se je skozi šivankino uho prebil v drugi krog zadnjega grand slama sezone.

Petkratni zmagovalec OP ZDA Roger Federer je prvič po letu 2000 moral igrati pet nizov v uvodnem krogu zadnjega grand slama sezone. Švicar je po dveh urah in 37 minutah z izidom 4:6, 6:2, 6:1, 1:6, 6:4 izločil 19-letnega Američana Francesa Tiafoea in se v drugem krogu turnirja pridružil prvemu igralcu sveta Rafaelu Nadalu.

Rafael Nadal US Open US Open Šport Nadal in Pliškova zlahka, izpad Kerberjeve

"Ljudje so pričakovali dober dvoboj med novo generacijo in uveljavljenim igralcem, kot sem jaz. Občutek sem imel, da so me veseli, potem ko lani nisem mogel igrati. Čustil sem energijo občinstva," je povedal Federer, ki se mu je po zadnji napaki Američana močno oddahnilo.

frances tiafoe | Avtor: EPA EPA
"Dobro sva se borila. Razburljivo je bilo in zato sem prišel v New York, da bi doživel ta čustva," je v smehu dejal veteran, ki v velikem jabolku napada že tretji grand slam v sezoni.

"Frances je dober igralec in pred njim je svetla prihodnost," je še napovedal Švicar, ki ga v drugem krogu čaka obračun z zmagovalcem med Blažem Kavčičem in Mihailom Južnijem.

Po koncu dvoboja so se na spletu pojavila ugibanja o Federerjevem zdravju, saj je zaradi poškodbe hrbta odpovedal nedavni masters v Cincinnatiju. "Počutim se mnogo, mnogo bolje. To mi bo dalo veliko samozavesti," je strahove pomiril 36-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.