Šport
121 ogledov

Nadal in Pliškova zlahka, izpad Kerberjeve

Rafael Nadal US Open EPA Rafael Nadal se je prebil v drugi krog zadnjega grand slama sezone.
Popoldne in zvečer po srednjeevropskem času je bilo na zadnjem grand slamu sezone zaradi dežja odigranih malo dvobojev.

Prvi nosilec Rafael Nadal je v prvem krogu OP ZDA v treh nizih premagal Srba Dušana Lajovića. Španec je imel s tekmecem preglavice le v prvem nizu, ki ga je dobil po podaljšani igri, v nadaljevanju pa je dominantno prišel do prve zmage na turnirju (7:6, 6:2, 6:2).

V moški konkurenci v torek popoldne in zvečer po srednjeevropskem času ni bilo drugih dvobojev, saj zaradi dežja niso mogli igrati nikjer drugje kot na osrednjem igrišču.

andy murray US Open Šport Odpovedal še Murray

Hitro slovo Kerberjeve, Pliškova naprej

Karolina Pliskova | Avtor: EPA Karolina Pliskova. EPA

Devetnajstletna teniška igralka Naomi Osaka je na zadnjem grand slamu sezone v New Yorku poskrbela za presenečenje, saj je Japonka, ki na lestvici WTA zaseda 45. mesto, v prvem krogu s 6:3 in 6:1 premagala lanskoletno zmagovalko tega turnirja Nemko Angelique Kerber, šesto nosilko odprtega prvenstva ZDA.

Osaka, ki je lani ob debiju v Flushing Meadowsu končala v tretjem krogu, se bo v naslednjem krogu pomerila z boljšo iz obračuna med Čehinjo Deniso Allertovo in Švedinjo Rebecco Peterson.

Kerberjeva je prva branilka naslova, ki je izgubila v prvem krogu New Yorka, po letu 2005, ko se je to zgodilo Rusinji Svetlani Kuznjecovi. To sta tudi edini igralki v zgodovini turnirja, ki sta leto dni po zmagi izpadli v prvem krogu. Nemka je sicer v letošnji sezoni daleč od stare forme, saj v tem letu še ni osvojila nobenega turnirja. Osaka je ob tem prišla šele do prve zmage proti igralki iz prve deseterice.

"Zmaga mi veliko pomeni. Na to igrišče nisem imela najboljših spominov. Upam, da bodo zdaj lepši. Ko je bilo 4:1, sem si mislila: 'Upam, da ne bom naredila enakih stvari kot lani.' Po tem sem postala bolj osredotočena," je dejala Osaka, ki je imela v mislih lanski turnir, ko je v tretjem nizu proti Madison Keys vodila s 5:1, a nato popustila in izgubila.

OP ZDA Šport Nezaželena Šarapova poskrbela za prvi šok

Čehinja Karolina Pliškova je uspešno začela nastope na teniškem odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku. Prva nosilka je v uvodnem dvoboju gladko s 6:2 in 6:1 premagala Poljakinjo Magdo Linette

V drugem krogu se bo Pliškova pomerila z boljšo iz dvoboja med Paragvajko Veronico Cepede Royg in Američanko Nicole Gibbs.

US open (50,4 milijona dolarjev), 1. krog:

MOŠKI:
Rafael Nadal (Špa/1) - Dušan Lajović (Srb) 7:6(6), 6:2, 6:2

ŽENSKE:
Karolina Pliškova (Češ/1) - Magda Linette (Pol) 6:2, 6:1
Naomi Osaka (Jap) - Angelique Kerber (Nem/6) 6:3, 6:1
Sorana Cirstea (Rom) - Lesley Kerkhove (Niz) 6:1, 6:3
Barbora Štrycova (Češ/23) - Misaki Doi (Jap) 6:1, 6:3
Yanina Wickmayer (Bel) - Lesija Curenko (Ukr) 6:3, 6:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.