Šport
138 ogledov

Šarapova najprej proti drugi nosilki

marija šarapova EPA
Prireditelji zadnjega teniškega turnirja za grand slam v sezoni v New Yorku so danes opravili žreb v konkurenci posameznikov.

V ženskem delu se bo povabljenka Marija Šarapova v uvodnem krogu pomerila z drugo nosilko Romunko Simono Halep, pri moških pa se bosta, če bosta prišla do tja, v polfinalu pomerila zvezdnika Rafael Nadal in Roger Fededer.

Nadal, ki je po nekajletnem premoru spet prevzel vodstvo na lestvici ATP, ima 15 naslovov na najpomembnejših štirih turnirjih sezone, letos je slavil v Parizu. V bojih s Federerjem vodi v zmagah s 23:14, a njegov tekmec je dobil zadnje štiri. V New Yorku bo lovil tretjo zmago po letih 2010 in 2013. Španski zvezdnik se bo v prvem krogu boril s Srbom Dušanom Lajovićem.

Federer, ki je v pripravah na US open zaradi poškodbe izpustil Cincinnati, pa ima na svojem računu 19 zmag za grand slam, letos je bil prvi v Wimbledonu in Avstraliji, se na igriščih Flushing Meadowsa še ni spopadel z Nadalom. V ZDA ima pet zmag med letoma 2004 in 2008, zanj bo prva ovira na izvedbi leta 2017 domačin Frances Tiafoe. Škot Andy Murray, drugi nosilec, se bo za začetek pomeril z Američanom Tennysom Sandgrenom.

andy murray V 21. stoletju Šport Šovinizem brez meja: to je moral poslušati, ko je najel žensko

Številka dve svetovnega tenisa pri ženskah Halepova bo imela za nasprotnico v prvem krogu povratnico po dopinški kazni Šarapovo, Rusija je nedavno dobila posebno vabilo prirediteljev. Za šarapovo bo to prvi nastop na tekmovanjih za grand slam po prestani 15-mesečni prepovedi igranja. Ruska zvezdnica, petkratna zmagovalka največjih turnirjev v sezoni, s Halepovo v šestih medsebojnih dvobojih še ni izgubila.

Sodna bitka Šport Strahovi so se uresničili, bivši mož dosegel svoje

Branilka lanske zmage Nemka Angelique Kerber, letos je šesta nosilka, bo za začetek igrala z Japonko Naomi Osaka. Prva igralka sveta Čehinja Karolina Pliškova se bo za preboj v drugi krog merila s Poljakinjo Magdo Linette. Zmagovalka Wimbledona Španka Garbine Muguruza, tretjepostavljena igralka v New Yorku, pa bo morala za uvod za napredovanje premagati domačinko Varvaro Lepchenko.

Julia Putinceva Spor na igrišču Šport Igralka trenerju: A si idiot?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.