"Manchester United je z Ronaldom priznal poraz"

Foto: Epa
Foto: Epa
V britanskih medijih še naprej močno odmeva prestop Cristiana Ronalda.
Oglej si celoten članek

Vrnitev Cristiana Ronalda k Manchester Unitedu je trenutno najbolj vroča tema v nogometnem svetu. Potem ko se je komaj polegel prah okoli prestopa Lionela Messija k Paris Saint-Germainu, je za pravcato navijaško mrzlico na otoku poskrbel Ronaldo, ki se je po 12 letih vrnil na Old Trafford.

Britanski novinarji vrnitev portugalskega napadalca proglašajo za veliko zmago Uniteda nad mestnim rivalom Manchester Cityjem, ki je bil prav tako v igri za njegove usluge, a pri tem še zdaleč ni napel vseh svojih mišic.

Obenem naj bi vrnitev "izgubljenega sina" pripomogla k zgladitvi odnosov med navijači in družino Glazer, ki ima v lasti angleškega velikana, ter izboljšala finančno sliko kluba s prodajo dresov in drugih prihodkov v zvezi s trženjem Ronaldove podobe. 

Foto: Epa Občutno manj naklonjeni odmevni kadrovski potezi pa so poznavalci angleškega nogometa z vidika tekmovalnih ambicij Uniteda. Kot je zapisal priznani novinar Daily Maila Oliver Holt, lahko Unitedov podpis pogodbe z Ronaldom razumemo kot nekakšno vnaprejšnje priznanje poraza. 

"S čustvenega in komercialnega vidka je bila to mojstrska poteza, s katero so ponovno združili enega najboljših nogometašev vseh časov z navijaško bazo, ki ga nikoli ni prenehala oboževati. Za povrhu je bila to zmaga nad Manchester Cityjem, ki jih v zadnjem času ni bilo na pretek. Navijači Uniteda širom sveta bodo svoje otroke vodili na tekme, da bodo lahko ti svojim vnukom pripovedali, da so videli Ronalda igrati. V tem pogledu ima enako auro kot Lionel Messi. Cristiano je nogometa ikona, velik športnik, superzvezdnik, človek, čigar delovna etika je podaljšala njegovo kariero in mu omogočila, da še naprej navdušuje na največjih odrih."

"Toda v nogometnem smislu so s tem priznali poraz. Če se je želel United približati osvojitvi prvega ligaškega naslova po skoraj desetih letih, bi se moral osredotočiti na enega od igralcev, ki so od Ronalda podedovali naziv najboljšega napdalca na svetu: Kylan Mbappe, Erling Haaland ali Harry Kane. To se ni zgodilo."

"Ronaldo je fenomen, vendar bo februarja dopolnil 37 let. Čeprav smo v času nesmrtnih športnih junakov, ko Jimmy Anderson, Tom Brady in Rafael Nadal kot za šalo kljubujejo letom, je težko oporekati dejstvu, da so Ronaldovi najboljši časi že minili. Gre za enega največjih igralcev vseh časov, ki pa je v zatonu kariere. Vseeno so bile njegove številke pri Juventusu primerljive z najboljšimi na svetu, toda klub je v njegovi tretji sezoni prvič po desetih letih ostal brez ligaške lovorike."

"Nostalgija je čudovita stvar, ki bo Ronalda in United ponesla skozi naslednji dve sezoni, vendar je malo verjetno, da se bodo z njegovim prihodom približali naslovu."

Foto: Epa

"Obenem je United priznal poraz tudi zato, ker se še naprej oklepa svoje veličastne preteklosti. Samo še z imenovanjem Sira Alexa Fergusona na mesto trenerja bi se United bolj goreče poklonil svoji zgodovini. Romanticizem je po eni strani ganljiv, po drugi pa simoblizira pomanjkanje poguma za sprejemanje tako sedanjosti kot prihodnosti. Ronaldov prihod ustreza nedavnem vzorcu na Old Traffordu, kjer so zaslepljeni z ugledom in zvezdniškim vplivom. Je zadnji v vrsti tipa igralcev, kot so Radamel Falcao, Zlatan Ibrahimović, Edinson Cavani in po novem Ronaldo."

"Ugled, ugled, ugled. Vsi omenjeni igralci so bili ob podpisu z Unitedom že v zatonu. Vsak je pokazal občasne prebliske veličine, toda nihče ni ekipe približal naslovu. Morda zveni cinično, a obstajajo boljši načini za podkupovanje navijačev, kot so nakupi zvenečnih imen. S tem si je družina Glazer vsaj začasno kupila mir. To je ultimativna podkupnina pristašem kluba. Ronaldo je zadnji aktivni povezovalni člen z obdobjem slave, ki je definirala moderni United, in po kateri hrepenijo vse od Fergusonove upokojitve leta 2013," je zapisal Holt.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 02:20 31. Avgust 2021.

    Točno tako je kot je napisano!!! Škoda!!! Škoda za mlade igralce, škoda za razvoj kluba! S tem bodo stagnirali še …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.