Težke razmere mala malica za Prevca

Foto: Epa peter prevc
Peter Prevc je v finalni seriji pridobil kar 11 mest in končal tik pod zmagovalnim odrom.
Oglej si celoten članek

Nekdanji dobitnik velikega kristalnega globusa Peter Prevc se je izkazal s četrtim mestom na posamični tekmi poletne velike nagrade v nemškem Hinterzartnu.

Posamična tekma Prevc in Jelar tik pod vrhom

Dolenjevaščan je v prvi seriji skočil skromnig 100,5 metra, kar ga je uvrščalo šele na 15. mesto (118,9 točke). Najboljši slovenski finalist je bil Žiga Jelar na sedmem mestu (103,5m/122,4), medtem ko je Rok Justin s 95,5 metra za las zgrešil uvrstitev v drugo serijo (31. mesto). 

Na tekmi je manjkalo kar nekaj skakalcev, med njimi tudi najboljši orel in zmagovalec uvodnne tekme v Wisli Timi Zajc.

Poletna nagrada Slovenski skakalec prepričljivo ugnal konkurenco

Po prvi seriji je najbolje kazalo Gregorju Schlierenzauerju (105m/131,0), ki je imel le dobro točko prednosti pred Karlom Geigerjem (106m/129,9).

Finalno serijo so zaznamovale težke vremenske razmere, v katerih se je odlično znašel Prevc in močno popravil vtis po prvem delu tekme. 26-letnik, ki je v karieri zbral že 22 zmag na tekmah za svetovni pokal, je v kljub dežnim kapljam zmogel 101,5 metra, kar je bila najboljša daljava finalne serije! 

Odličen nastop mu je prinesel velik skok po lestvici, kjer je s 15. mesta napredoval na četrto. 

Smučarski skoki Finale nič več v Planici, na seznamu nova država

"Danes je bil kar dolg dan, dve tekmi v enem dnevu, kar se mi do zdaj prav velikokrat še ni zgodilo. Skoki so bili kar na visokem nivoju. V prvi seriji posamične tekme sem naredil manjšo napako na mizi, a sem v drugi seriji poskusil nadoknaditi kar se je dalo in na koncu sem prilezel kar zadovoljivo visoko," je povedal Prevc, ki je nastopil na mešani ekipni tekmi in skupaj z Jelarjem, Niko Križnar in Uršo Bogataj osvojil tretje mesto.

Poletna nagrada Slovenija na stopničkah

Jelar je posamično tekmo zaključil na petem mestu z le dvema desetinkama zaostanka za Prevcem. S tem je dosegel izid kariere, sploh prvič je namreč pristal med deseterico. "Sem zelo zadovoljen z izkupičkom v Hinterzartnu. Nekako sem izpolnil svoje cilje. Na tekmi mešanih parov sem mogoče skočil malo slabše, a sem se nato iz tistih napak dobro zbral za posamično tekmo. Zdaj grem z dobrimi občutki naprej, vsekakor pa so rezerve še prisotne. Predvsem v sami plovnosti, saj skačem s krajšimi smučmi kot prej," je dejal.

Geiger je v finalu skočil 99 metrov in premagal prerojenega Schlierenzauerja, sicer rekorderja po številu zmagi v svetovnem pokalu (53). Avstrijec, ki se po številnih poškodbah očitno vrača v pravo formo, je tekmo končal na drugem mestu.

Po dveh tekmah poletne velike nagrade sta med najboljšo peterico v skupnem seštevku kar dva slovenska predstavnika.

Poletna VN (M):

1. Karl Geiger 140 točk
2. Timi Zajc 100
3. Gregor Schlierenzauer 86
4. Dawid Kubacki 80
5. Peter Prevc 76

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.