Šport > Zimski športi
3777 ogledov

Težke razmere mala malica za Prevca

peter prevc Epa
Peter Prevc je v finalni seriji pridobil kar 11 mest in končal tik pod zmagovalnim odrom.

Nekdanji dobitnik velikega kristalnega globusa Peter Prevc se je izkazal s četrtim mestom na posamični tekmi poletne velike nagrade v nemškem Hinterzartnu.

Žiga Jelar Posamična tekma Šport Prevc in Jelar tik pod vrhom

Dolenjevaščan je v prvi seriji skočil skromnig 100,5 metra, kar ga je uvrščalo šele na 15. mesto (118,9 točke). Najboljši slovenski finalist je bil Žiga Jelar na sedmem mestu (103,5m/122,4), medtem ko je Rok Justin s 95,5 metra za las zgrešil uvrstitev v drugo serijo (31. mesto). 

Na tekmi je manjkalo kar nekaj skakalcev, med njimi tudi najboljši orel in zmagovalec uvodnne tekme v Wisli Timi Zajc.

timi zajc Poletna nagrada Šport Slovenski skakalec prepričljivo ugnal konkurenco

Po prvi seriji je najbolje kazalo Gregorju Schlierenzauerju (105m/131,0), ki je imel le dobro točko prednosti pred Karlom Geigerjem (106m/129,9).

Finalno serijo so zaznamovale težke vremenske razmere, v katerih se je odlično znašel Prevc in močno popravil vtis po prvem delu tekme. 26-letnik, ki je v karieri zbral že 22 zmag na tekmah za svetovni pokal, je v kljub dežnim kapljam zmogel 101,5 metra, kar je bila najboljša daljava finalne serije! 

Odličen nastop mu je prinesel velik skok po lestvici, kjer je s 15. mesta napredoval na četrto. 

smučarski skoki Kuusamo Smučarski skoki Šport Finale nič več v Planici, na seznamu nova država

"Danes je bil kar dolg dan, dve tekmi v enem dnevu, kar se mi do zdaj prav velikokrat še ni zgodilo. Skoki so bili kar na visokem nivoju. V prvi seriji posamične tekme sem naredil manjšo napako na mizi, a sem v drugi seriji poskusil nadoknaditi kar se je dalo in na koncu sem prilezel kar zadovoljivo visoko," je povedal Prevc, ki je nastopil na mešani ekipni tekmi in skupaj z Jelarjem, Niko Križnar in Uršo Bogataj osvojil tretje mesto.

Peter Prevc Poletna nagrada Šport Slovenija na stopničkah

Jelar je posamično tekmo zaključil na petem mestu z le dvema desetinkama zaostanka za Prevcem. S tem je dosegel izid kariere, sploh prvič je namreč pristal med deseterico. "Sem zelo zadovoljen z izkupičkom v Hinterzartnu. Nekako sem izpolnil svoje cilje. Na tekmi mešanih parov sem mogoče skočil malo slabše, a sem se nato iz tistih napak dobro zbral za posamično tekmo. Zdaj grem z dobrimi občutki naprej, vsekakor pa so rezerve še prisotne. Predvsem v sami plovnosti, saj skačem s krajšimi smučmi kot prej," je dejal.

Geiger je v finalu skočil 99 metrov in premagal prerojenega Schlierenzauerja, sicer rekorderja po številu zmagi v svetovnem pokalu (53). Avstrijec, ki se po številnih poškodbah očitno vrača v pravo formo, je tekmo končal na drugem mestu.

Po dveh tekmah poletne velike nagrade sta med najboljšo peterico v skupnem seštevku kar dva slovenska predstavnika.

Poletna VN (M):

1. Karl Geiger 140 točk
2. Timi Zajc 100
3. Gregor Schlierenzauer 86
4. Dawid Kubacki 80
5. Peter Prevc 76

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.