Težki oviri za Slovence na poti do OI

Foto: Epa Tine Urnaut
Tekmec tudi svetovni prvaki.
Oglej si celoten članek

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se bo v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah pomerila s Poljsko, Francijo in Tunizijo. Kvalifikacijski turnir bo potekal od 9. do 11. avgusta naslednje leto, ni pa še znano, katera država bo prirediteljica.

Kot so sporočili iz OZS, so v krovni mednarodni zvezi skupine kvalifikacij za OI 2020 v Tokiu pripravili na podlagi najnovejše svetovne lestvice. Slovenske odbojkarje čaka težko delo, saj so Poljaki septembra osvojili še drugi zaporedni naslov svetovnih prvakov, Francozi pa veljajo za eno najboljših reprezentanc v zadnjih letih. V tej skupini naj bi imeli manj možnosti le Tunizijci.

V kvalifikacije za OI se podaja 24 najboljših reprezentanc v svetovni razvrstitvi, Japonska pa ima kot gostiteljica iger nastop na olimpijskem turnirju v Tokiu že zagotovljen. V boj za olimpijske vozovnice se podaja deset evropskih ekip, med katerimi pa ni aktualnih evropskih podprvakov Nemcev.

Selektor ob živce: "To je katastrofa! Ne razumem igralcev!"

Šest kvalifikacijskih turnirjev s po štirimi reprezentancami se bo odvijalo med 9. in 11. avgustom, nastop na OI pa si bo zagotovila le najboljša ekipa iz vsake skupine.

Reprezentance, ki se v teh kvalifikacijskih turnirjih ne bodo uvrstile na olimpijske igre, se bodo med seboj pomerile še v drugem krogu kvalifikacij po celinskem ključu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.