Propadel načrt Ilke Štuhec

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Sneženje in veter sta odpihnila superveleslalom v St. Moritzu.
Oglej si celoten članek

Današnjega superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v St. Moritzu zaradi sneženja in močnega vetra ne bo, so sporočili švicarski organizatorji in Mednarodna smučarska zveza.

Zaradi ugodnejše vremenske napovedi se nadejajo, da bodo lahko v nedeljo izvedli predvideno drugo tekmo v tej disciplini.

V St. Moritzu bi se morala po več kot 280 dneh na bele strmine vrniti dvakratna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec, a bo morala na svojo priložnost počakati vsaj do nedelje.

Foto: Profimedia Ilka Štuhec Na prizorišče prvilh letošnjih tekme v hitrih disciplinah jo vežejo zelo prijetni spomini. Prav v St. Moritzu je osvojila prvi naslov svetovne prvakinje v smuku leta 2017. V svetovnem pokalu je bila nekoliko bolj zadržana, samo enkrat v prvi deseterici, z devetim mestom marca 2016 v superveleslalomu.

Če ne bi bilo pandemije novega koronavirusa, se bi sezona v hitrih disciplinah začela v Severni Ameriki z ženskim smukaškim vikendom v Lake Louisu.

Za Štuhčevo, ki je 26. oktobra dopolnila 30 let, je St. Moritz prva tekmovalna postaja sezone 2020/21, a ji je načrte pokvarilo vreme, pod vprašajem je namreč tudi izpeljava nedeljske tekme.

Mariborčanka je v svetovnem pokalu nazadnje tekmovala pred devetimi meseci, ko je bila na italijanskem prizorišču La Thuile 23. v superveleslalomu.

Po St. Moritzu bodo naslednje tekme v hitrih disciplinah na sporedu šele 18. decembra v Val d'Iseru, kjer sta predvidena dva smuka in super-G.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:00 5. December 2020.

    Ilka, papa, tvoj čas je minil, treba bo delati, kaj družbeno bolj koristnega.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.