Težko pričakovana vrnitev velikega Maldinija

Foto: Epa paolo maldini
Legendarni nogometaš se vrača domov.
Oglej si celoten članek

Nekdanji dolgoletni italijanski nogometni reprezentant Paolo Maldini, ki je celotno 25-let dolgo kariero nosil dres italijanskega prvoligaša Milana, se vrača k rdeče-črnim.

Z milanskim klubom je namreč podpisal dogovor, da bo odslej član kluba v povsem novi vlogi - kot direktor za športno strategijo in razvoj.

Petdesetletnik je med letoma 1985 in 2009 nosil dres Milana, v tem času pa osvojil pet evropskih pokalov in sedem naslovov v italijanskem prvenstvu serie A.

Maldini je rekorder po številu tekem v dresu AC Milana (902) ter rekorder po ligaških (647) evropskih nastopih (168), najmlajši debitant prve ekipe na tekmah Serie A (16 let in 208 dni) in nogometaš z najdaljšim stažem (24 let in 132 dni).

Milan je lansko sezono pod vodstvom Maldinijevega nekdanjega klubskega kolega Gennara Gattusa v domačem prvenstvu zasedel šesto mesto. Italijanska prva liga se bo začela 18. avgusta.

Foto: Epa paolo maldini

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.