Šport
409 ogledov

Težko pričakovana vrnitev velikega Maldinija

paolo maldini Epa
Legendarni nogometaš se vrača domov.

Nekdanji dolgoletni italijanski nogometni reprezentant Paolo Maldini, ki je celotno 25-let dolgo kariero nosil dres italijanskega prvoligaša Milana, se vrača k rdeče-črnim.

Z milanskim klubom je namreč podpisal dogovor, da bo odslej član kluba v povsem novi vlogi - kot direktor za športno strategijo in razvoj.

Petdesetletnik je med letoma 1985 in 2009 nosil dres Milana, v tem času pa osvojil pet evropskih pokalov in sedem naslovov v italijanskem prvenstvu serie A.

Maldini je rekorder po številu tekem v dresu AC Milana (902) ter rekorder po ligaških (647) evropskih nastopih (168), najmlajši debitant prve ekipe na tekmah Serie A (16 let in 208 dni) in nogometaš z najdaljšim stažem (24 let in 132 dni).

Milan je lansko sezono pod vodstvom Maldinijevega nekdanjega klubskega kolega Gennara Gattusa v domačem prvenstvu zasedel šesto mesto. Italijanska prva liga se bo začela 18. avgusta.

paolo maldini | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.