Thorpe razočaran ob povratku

Foto: EPA Ian Thorpe Foto: EPA Ian Thorpe Foto: EPA Ian Thorpe Foto: EPA Ian Thorpe Foto: EPA Ian Thorpe Foto: EPA Ian Thorpe Foto: EPA Ian Thorpe
Avstralski plavalni zvezdnik Ian Thorpe se je na tekmi svetovnega pokala v Singapurju vrnil v plavalne bazene. Petkratni olimpijski prvak je nastopil na 100 m mešano, kjer je osvojil sedmo mesto, in na 100 m delfin, kjer pa se ni uvrstil v finale. "Razočaran in jezen sem nase," je po nastopu na 100 m delfin dejal Thorpe, ki pa je kljub temu zadovoljn z videnim.
Oglej si celoten članek

Avstralski plavalni zvezdnik Ian Thorpe je slabo nastopil na tekmi svetovnega pokala v Singapurju. Avstralski zvezdnik, ki se je po petletnem premoru zdaj odločil za vrnitev v bazene, je v petek osvojil sedmo mesto na 100 metrov mešano, dan kasneje pa se ni uvrstil v finale 100 metrov delfin, s čimer je že zaključil z nastopi na tem tekmovanju.

V sobotnem predtekmovalnem nastopu na 100 delfin je bil Thorpe tretji v svoji skupini s časom 54,09, osvojil je skupno 11. mesto. Za rojakom Chrisom Wrightom, ki je zmagal, je zaostal debeli dve sekundi.

Devetindvajsetletni Avstralec je bil iz plavalne karavane odsoten pet let, s to tekmo svetovnega pokala v kratkih bazenih v Singapurju pa je začel priprave na olimpijski nastop v Londonu 2012. V svoji karieri je med drugim osvojil pet zlatih olimpijskih kolajn, 11 naslovov svetovnega prvaka in postavil 13 svetovnih rekordov. Zaradi svoje hitrosti v bazenu si je v preteklosti prislužil tudi vzdevek thorpedo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.