Šport
21 ogledov

Thorpe razočaran ob povratku

Ian Thorpe
1/7
EPA
Avstralski plavalni zvezdnik Ian Thorpe se je na tekmi svetovnega pokala v Singapurju vrnil v plavalne bazene. Petkratni olimpijski prvak je nastopil na 100 m mešano, kjer je osvojil sedmo mesto, in na 100 m delfin, kjer pa se ni uvrstil v finale. "Razočaran in jezen sem nase," je po nastopu na 100 m delfin dejal Thorpe, ki pa je kljub temu zadovoljn z videnim.

Avstralski plavalni zvezdnik Ian Thorpe je slabo nastopil na tekmi svetovnega pokala v Singapurju. Avstralski zvezdnik, ki se je po petletnem premoru zdaj odločil za vrnitev v bazene, je v petek osvojil sedmo mesto na 100 metrov mešano, dan kasneje pa se ni uvrstil v finale 100 metrov delfin, s čimer je že zaključil z nastopi na tem tekmovanju.

V sobotnem predtekmovalnem nastopu na 100 delfin je bil Thorpe tretji v svoji skupini s časom 54,09, osvojil je skupno 11. mesto. Za rojakom Chrisom Wrightom, ki je zmagal, je zaostal debeli dve sekundi.

Devetindvajsetletni Avstralec je bil iz plavalne karavane odsoten pet let, s to tekmo svetovnega pokala v kratkih bazenih v Singapurju pa je začel priprave na olimpijski nastop v Londonu 2012. V svoji karieri je med drugim osvojil pet zlatih olimpijskih kolajn, 11 naslovov svetovnega prvaka in postavil 13 svetovnih rekordov. Zaradi svoje hitrosti v bazenu si je v preteklosti prislužil tudi vzdevek thorpedo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.