Tihi favorit ostal brez največjega zvezdnika

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Italijanska košarkarska reprezentanca bo na EP nastopila brez člana lige NBA.
Oglej si celoten članek

Italijansko reprezentanco so nekateri uvrščali med izbrane vrste, ki bi lahko prijetno presenetile na prihajajočem evropskem prvenstvu. A Italijani, ki bodo prvi del EuroBasketa odigrali v domovini, so le nekaj dni pred tekmovanjem ostali brez svojega prvega moža. Poškodbo kolena je namreč na zadnji tekmi kvalifikacij za SP utrpel novi član NBA moštva Boston Celtics Danilo Gallinari.

Ta bo tako izpustil tekme v domačem Milanu, kjer bodo boleg Italije zaigrale še Hrvaška, Grčija, Estonija, Ukrajina in Velika Britanija.

Italijani so na zadnjem srečanju sicer premagali Gruzijo z 91:84, slednja pa je na podoben način že tekmo prej ostala brez svojega največjega zvezdnika Tornikeja Shengelie. Gallinari je pred poškodbo odigral 15 minut in dosegel 17 točk.

Foto: Profimedia Danilo Gallinari

Med košarkarskimi zvezdniki, ki so jo skupili v zadnjih dneh, je tudi član španske reprezentance Sergio Llull, pri Grkih pa Kostas Antetokoumpo. Za slednjega sicer še obstaja možnost, da bo zaigral na EP. Tekmo med Srbijo in Grčijo je sredi prejšnjega tedna predčasno v bolečinah zapustil tudi Vasilije Micić, a se je kasneje izkazalo, da ne gre za hujšo poškodbo gležnja, že v nedeljo je sodeloval ob zmagi Srbije nad Turčijo (79:72).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.