Šport > Košarka
1707 ogledov

Tihi favorit ostal brez največjega zvezdnika

Danilo Gallinari Profimedia
Italijanska košarkarska reprezentanca bo na EP nastopila brez člana lige NBA.

Italijansko reprezentanco so nekateri uvrščali med izbrane vrste, ki bi lahko prijetno presenetile na prihajajočem evropskem prvenstvu. A Italijani, ki bodo prvi del EuroBasketa odigrali v domovini, so le nekaj dni pred tekmovanjem ostali brez svojega prvega moža. Poškodbo kolena je namreč na zadnji tekmi kvalifikacij za SP utrpel novi član NBA moštva Boston Celtics Danilo Gallinari.

Ta bo tako izpustil tekme v domačem Milanu, kjer bodo boleg Italije zaigrale še Hrvaška, Grčija, Estonija, Ukrajina in Velika Britanija.

Italijani so na zadnjem srečanju sicer premagali Gruzijo z 91:84, slednja pa je na podoben način že tekmo prej ostala brez svojega največjega zvezdnika Tornikeja Shengelie. Gallinari je pred poškodbo odigral 15 minut in dosegel 17 točk.

Danilo Gallinari | Avtor: Profimedia Profimedia

Med košarkarskimi zvezdniki, ki so jo skupili v zadnjih dneh, je tudi član španske reprezentance Sergio Llull, pri Grkih pa Kostas Antetokoumpo. Za slednjega sicer še obstaja možnost, da bo zaigral na EP. Tekmo med Srbijo in Grčijo je sredi prejšnjega tedna predčasno v bolečinah zapustil tudi Vasilije Micić, a se je kasneje izkazalo, da ne gre za hujšo poškodbo gležnja, že v nedeljo je sodeloval ob zmagi Srbije nad Turčijo (79:72).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice