Šport > Košarka
9878 ogledov

Srbski zvezdnik lige NBA o favoritih na EP: Slovenija je ...

bogdan bogdanović Epa
Član NBA ekipe Atlanta Hawks ne bo zaigral na evropskem prvenstvu. Slovenijo je postavil na prvo mesto pred EuroBasketom.

Bogdan Bogdanović je bil na zadnjem evropskem prvenstvu leta 2017 izbran v prvo peterko tekmovanja, poleg njega pa je ta čast doletela še Rusa Alekseja Šveda, Španca Pauja Gasola ter Slovenca Luko Dončića in Gorana Dragića. Slednji je bil izbran za najkoristnejšega igralca turnirja, Slovenija pa je osvojila zlato kolajno.

Pet let kasneje Bogdanović zaradi okrevanja po poškodbi kolena ne bo nastopil na EuroBasketu. Zvezdnik NBA ekipe Atlanta Hawks, kjer je bil s 15.1 točke na tekmo tretji strelec, s 3.1 podaje drugi asistent in z 1.1 ukradene žoge najboljši 'kradljivec' v moštvu, je v petek ob otvoritvi svojega košarkarskega kampa v Beogradu spregovoril tudi o možnostih posameznih reprezentanc na tokratnem evropskem prvenstvu.

košarka SLO-EST Fiba je jasna Šport "Luka je najboljši organizator na svetu. Kdor trdi drugače, je ..." košarka SLO-EST Znani ameriški novinar: Šport "Pred petimi leti nisem vedel za Slovenijo, zdaj sem tu zaradi Dončića"

"Po mojem mnenju je prvi favorit EuroBasketa Slovenija z Luko Dončićem," je srbske medije, ki so pričakovali, da bo Bogdanović izbral domačo izbrano vrsto, nekoliko presenetil omenjeni košarkar. Še slabše so se na njegovo mnenje kasneje odzvali vročekrvni navijači, ki jih ni pomirilo niti dejstvo, da Beograjčan Srbijo še naprej vidi v ožjem krogu najboljših.

Goran Dragić Bogdan Bogdanović | Avtor: Instagram Instagram

"Na EP je vselej zelo zakomplicirano osvojiti kolajno, saj na tekmovanju ni slabih ekip. Poleg Slovenije so tu še običajni favoriti - Francija je izjemno močna, Litovci so lahko zelo neugodni, seveda pa je tukaj še Grčija. Mislim, da igramo lepo košarko in tudi sami sodimo med favorite za odličja. Žoga lepo kroži, Nikola Jokić pa nas vse naredi za 50 odstotkov boljše," je še dejal Bogi.

Srbskim navijačem je na četrtkovi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo proti Grčiji, ki so jo Srbi pred domačimi gledalci premagali po podaljšku, v drugi četrtini sicer zastal dih. Na parketu je namreč zaradi poškodbe gležnja obležal Vasilije Micić, dvakratni najkoristnejši igralec zaključnega turnirja Evrolige. Kasneje so ga odnesli s parketa.

A po prvih informacijah jo je Srb odnesel boljše kot Španec Sergio Llull in Gruzijec Tornike Shengelia, ki sta zaradi poškodb na zadnjih kvalifikacijskih tekmah za SP že ostala brez udeležbe na EuroBasketu.

Komentarjev 3
  • peter38 19:37 27.avgust 2022.

    He He, kaj pa tebi dogaja radovednica? Zagovarjaš dejstva, no dejstva so pač, da Slovenija ni izgubila ne vem koliko zadnjih zaporednih tekem. Torej, s katerimi argumenti pa ti lahko podkrepiš svoje babje čenče?

  • radovednica 11:36 27.avgust 2022.

    Spet, samo, da nekdo hvalisa, pa ste srečni in hitro komentirate: "pa ta je to napovedal, pa ta se tudi strinja, da so naši bedniki oh in ah". Nehajte že no, vsak lahko naplahta vsakogar. Dejstva so tista, ki potrjujejo ...prikaži več pravila in ne prazno flancanje in gobezdanje. Po videnem Slovenija niti pod razno nima nikakršnih možnosti vsaj proti resni Srbiji ali Franciji. Še najmanj pa z osivelim starčkom pri 35-ih in "srbačarskim odojkom" pri 23-ih. Po do sedaj videnem je to točno tako!

Sorodne novice