Šport > Košarka
2743 ogledov

Nič več pripravljalnih tekem, zdaj gre že zares

košarka SLO-HRV Saša Despot
Slovenski košarkarji bodo v četrtek odigrali prvo tekmo drugega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

Slovenska košarkarska reprezentanca je odigrala šest pripravljalnih tekem in po vrsti premagala Nizozemsko, Črno goro, Turčijo, Ukrajino, Srbijo in Hrvaško. Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića so si tako zagotovo dvignili samozavest pred semptemberskim EuroBasketom, še prej pa jih čakata pomembna dvoboja v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Prvi tekmec Luke Dončića, Gorana Dragića in ostalih bo v četrtrtek Estonija v Celju, v nedeljo pa bodo Slovenci gostovali pri Nemčiji.

"Opravili smo s pripravljalnim delom, ki je minil izjemno hitro. Za nami je šest pripravljalnih tekem in mislim, da smo že v neki solidni formi. Vsekakor še nismo tam, kjer si želimo biti na evropskem prvenstvu, kar je nekaj povsem normalnega. Sedaj se srečujemo s specifično situacijo, saj sta pred nami dve izjemno pomembni kvalifikacijski tekmi. Običajno trenerji tik pred prvenstvom skušamo igralce tudi malo odpočiti, sedaj pa sta pred nami obračuna, na katerem bomo morali dati svoj maksimum, če želimo biti uspešni," je pred drugim delom kvalifikacij razmišljal Sekulić.

košarka SLO-HRV | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Slovenija se v drugi del kvalifikacij sicer podaja s tretjega izhodišča, po prvem delu imata namreč Finska, ki je dvakrat premagala slovensko izbrano vrsto, in Nemčija po 11 točk (5 zmag in 1 poraz). Slovenci so tretji (10 točk, 4-2), Izraelci četrti (9 točk, 3-3), na petem in šestem pa Švedska in Estonija (8 točk, 2-4). Na svetovno prvenstvo se bodo po šestih tekmah, Slovenija se bo poleg Estonije in Nemčije dvakrat pomerila še z Izraelom), uvrstile tri najboljše reprezentance.

Če si želite v živo ogledati tekmi kvalifikacij za SP:

"Že v četrtek nas čaka dvoboj z Estonijo, ki se je že izkazala za zelo žilavega in zahtevnega nasprotnika ter je pripravila že nekaj presenečenj. Na dvoboj se moramo dobro taktično in mentalno pripraviti. Želimo si uvrstitve na svetovno prvenstvo in zavedamo se pomembnosti tekem. Verjamem, da bo našli pravi način, kako se lotiti teh dveh kvalifikacijskih tekem, da bomo po koncu zadovoljni in hkrati pripravljeni na evropsko prvenstvo," je še povedal Sekulić.

Slovenci se bodo že dan po tekmi Münchnu odpravili neposredno v Köln, kjer jih za uvod evropskega prvenstva 1. septembra ob 17.15 uri čaka dvoboj z Litvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice