Šport > Košarka
1294 ogledov

"Smo na podobni ravni kot leta 2017"

košarka Slovenija - Hrvaška Saša Despot
Slovenija je na peti pripravljalni tekmi prišla še do pete zmage, druge po podaljšku.

Slovenska košarkarska reprezentanca se je v okviru priprav na dve kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo, igrala bo proti Estoniji in Nemčiji, ter septemberski EuroBasket pomerila s Srbijo. V spopadu dveh ekip, ki sodita mad favorite na evropskem prvenstvu, je po podaljšku s 97:92 slavila Slovenija.

"Vzdušje je bilo super, tekma pa je bila dobra, napeta tudi za gledalce, zaključila se je s podaljškom in zmago Slovenije. Dvoboj je bil že na neki določeni ravni, ampak nam še vedno manjka, da pridemo na želeni nivo za pravi ritem tekem," je po zmagi povedal slovenski reprezentant Jaka Blažič.

"Super je igrati proti Nikoli Jokiću, lepa izkušnja, gre za najkoristnejšega igralca lige NBA. Mi sicer imamo Luko Dončića, igrati z njim je 'itak' privilegij. Na celotnem evropskem prvenstvu bo kar nekaj velikih zvezdnikov in verjamem, da bo EuroBaslet prava paša za oči za gledalce. Po imenih mi in Srbi res sodimo med favorite, a so prisotne tudi reprezentance, ki morda nimajo tako zvenečih imen, vendar so lahko zelo nevarne. Ko pride do izločilnih bojev na EP, lahko vsak premaga vsakega."

košarka Slovenija - Hrvaška Zmaga Slovenije! Šport Šov Dončića in Jokića, Gogi igral le pet minut in pol

Trenutno si sicer želi selektor Aleksander Sekulić še posebej popraviti igro v obrambi. "Da, v obrambi se je zgodilo kar nekaj napak. Tudi v napadu smo imeli precej izgubljenih žog, zgrešili smo kar nekaj odprtih metov. Ampak to bo še prišlo s tekmami. Pred nami sta še dva tedna do prvenstva in mislim, da počasi osvajamo taktične zamisli trenerja, v obrambi pa bo tudi boljše, ko bomo imeli bolj sveže noge. Morate vedeti, da zadnja dva tedna zelo dobro treniramo, imamo težke treninge in vse to je potreben napor za prvenstvo," je še dejal Blažič.

Ta je v zadnjih letih standarden član reprezentance, v preteklosti je dal skozi že kar nekaj priprav. Kje trenutno se nahaja Slovenija, če bi se primerjalo prejšnja pripravljalna obdobja? "Mislim, da smo na zelo podobni ravni kot pred evropskim prvenstvom 2017. Takrat nismo 'briljirali' na pripravljalnih tekmah, nekaj smo jih tudi izgubili. Tokrat sicer zmagujemo, vendar igra še ni takšna, kot bi si jo želeli. Ampak mislim, da se lahko te priprave primerjajo s tistimi iz leta 2017."

Takrat je Slovenija v dokaj podobni zasedbi nato osvojila zlato odličje.

trening Dončić: Šport "Naš cilj je medalja, zlata medalja"

Na tekmi proti Srbiji je kapetan Goran Dragić, ki je pred petimi leti postal MVP prvenstva, odigral le začetnih pet minut in pol dvoboja, mnoge v dvorani je tako zaskrbelo, če ni prišlo do kakšne poškodbe. Blažič nas je hitro pomiril: "Ne, ne. Goran je igralec z izkušnjami, enostavno nekateri ostali igralci rabijo več takšnih tekem, da pridejo v pravi ritem. Gogi zna narediti svoje, to je pokazal že prejšnji teden proti Turčiji. Ni treba skrbeti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice