Šport > Košarka
36493 ogledov

"Dončić je tako prekleto počasen, kako ga ne morejo ustaviti?"

Luka Dončić Profimedia
Legendarni NBA-jevec Robert Horry je izpostavil dve največji kvaliteti Luke Dončića.

Slovenski dragulj Luka Dončić je eden najbolj nadarjenih in dominatneh košarkarjev na svetu, vendar pa z vidika surove hitrosti, eksplozivnosti in atletskih sposobnostih precej zaostaja za nekaterimi največjimi zvezdniki lige NBA.

Kljub nekaterim bolj ali manj očitnim primanjkljajem je 23-letnik v rekordno kratkem času postal globalna športna ikona in eden najbolj priljubljenih košarkarskih zvezdnikov tako doma kot širom sveta.

Slovenec ima sloves elitnega napadalnega igralca, ki se je v lanski sezoni podpisal pod povprečje 28,4 točke, 9,1 skoka in 8,7 podaje na tekmo.

Robert Horry | Avtor: Epa Epa
Dončića se vse od preboja na velikem odru primerja z slovitim Larryjem Birdom, ki je bolj kot po atletskih sposobnosti izstopal po svoji iznajdljivosti in visokem košarkarjem IQ-ju.

Vzporednice med Dončićem in legendo Boston Celtics je v podkastu Byrona Scotta povlekel sedemkratni prvak lige NBA in eden najboljših "clutch" igralcev vseh časov Robert Horry.

"Ko gledaš Birda, si misliš: 'Lahko bi ga ustavil, ker je počasen'. Če vzamem za primer Luko Dončića. Luka je prekleto počasen in človek se ob tem sprašuje, kako je mogoče, da ga ne morejo ustaviti? Če si spreten v igri in znaš igrati dobro košarko, je to vse, kar potrebuješ za uspeh," meni nekdanji član Houston Rocke,s Los Angeles Lakers in San Antonio Spurs.

Voditelj podkasta je ob tem pripomnil, da je bil Bird še vedno konkretno hitrejši od Dončića. "V primerjavi z Lukom je bil Bird zelo hiter. Gledam Luko, ki je počasen kot hudič, a vseeno pride mimo nasprotnika. V primerjavi z njim je bil Bird je*eni sprinter," meni Scott, trikratni prvak z LA Lakers.


 

Komentarjev 3
  • munja 16:45 22.avgust 2022.

    Mehičanka76 kje pa spiš. Pazi, da te ne ukradejo, ko si tako pametna.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 16:38 22.avgust 2022.

    Fantič bi moral malo bolj trdo delati ne pa se samo na nadarjenost zanašati. To zdaj mogoče še gre, čez kakšno leto pa ne bo več mogel kompenzirati, ker bo samo še počasnejši.