Šport > Košarka
254 ogledov

Sekulić v Nemčijo odpeljal 14 košarkarjev, dva bosta še ostala brez EP

košarka SLO-EST Saša Despot
Slovensko reprezentanco v nedeljo ob 15. uri v Münchnu čaka nov kvalifikacijski obračun za nastop na svetovnem prvenstvu 2023.

"Malo nenavadno je, da se bomo v le nekaj dneh z istim tekmecem pomerili v dveh različnih tekmovanjih. Nemci imajo malo prednosti, saj igrajo doma. Pričakala nas bo polna dvorana glasnih navijačev, ki bodo navijali proti nam. A takšne tekme so najbolj zanimive, saj na njih prideta do izraza naš karakter in kakovost. Verjamem, da ne bo lahka tekma, a imamo dovolj možnosti, da obe tekmi zmagamo. Naša forma sicer še ni tam, kjer bi morala biti, a me veseli, da smo na dobri poti," je Košarkarska zveza Slovenije navedla kapetana Gorana Dragića.

Na lestvici skupine J sta na prvih dveh mestih Finska in Nemčija, ki imata izkupiček 6-1, Slovenija je pri 5-2, nato pa sledijo Izrael (3-4), Švedska (2-5) in Estonija (2-5).

Selektor Aleksander Sekulić je v München popeljal vseh štirinajst košarkarjev, dvanajsterico za evropsko prvenstvo pa bo določil po nedeljski tekmi. Slovenija in Nemčija sta sicer odigrali petnajst medsebojnih dvobojev. Na devetih so se zmage veselili Slovenci, na šestih so bili uspešni Nemci. Reprezentanci sta se nazadnje srečali na lanskih olimpijskih igrah v Tokiu, Slovenci pa so bili boljši s 94:70.

košarka SLO-EST Znani ameriški novinar: Šport "Pred petimi leti nisem vedel za Slovenijo, zdaj sem tu zaradi Dončića" košarka SLO-EST Kvalifikacije SP Šport Slovenija slabo v tekmo, a nato precej boljša za pomembno zmago

Dan po tekmi v Münchnu se bodo Sekulićevi izbranci odpravili neposredno v Köln, kjer jih za uvod evropskega prvenstva 1. septembra ob 17.15 čaka dvoboj z Litvo. Po dnevu premora sledi 3. septembra obračun proti Madžarski (20.30), dan pozneje, torej v nedeljo, 4. septembra, pa še dvoboj proti Bosni in Hercegovini (17.45).

Sledi nov dan premora, za konec skupinskega dela pa sledita še dvoboja z gostitelji Nemci (6. september, 20.30) in Francozi (7. september, 17.15).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.