Šport > Košarka
2540 ogledov

Slovenija kljub porazu še dve zmagi pred zasledovalci

Goran Dragić Profimedia
Poraz Izraela pred domačo publiko.

Slovenska košarkarska reprezentanca je na drugi tekmi drugega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo doživela poraz proti Nemčiji, dvoboj v Münchnu se je končal s porazom čete Aleksandra Sekulića z 71:90. Kljub spodrsljaju je Slovenija trdno ostala na tretjem mestu skupine J, ki še vodi na košarkarski mundial.

Zoran Dragić Po tekmi Šport Selektor: Težek poraz, kar obupali smo Klemen Prepelič Neprepoznavni Šport Slaba Slovenija, zasluženo visoka zmaga Nemcev

Slovenija je v drugi del prenesla štiri zmage in dva poraza, v četrtek premagala Estonijo, v nedeljo izgubila z Nemčijo in je tako pri razmerju 5-3 v zmagah in porazih. Prvo in drugo mesto sta za slovensko izbrano vrsto najverjetneje že izgubljeni, pred zadnjimi štirimi tekmami, v njih ne bodo mogli zaigrati slovenski člani NBA lige Luka Dončić, Goran Dragić in Vlatko Čančar, pa Slovenci ohranjajo dve zmagi naskoka pred zasledovalci.

Za to se lahko zahvalijo Švedom, ki so v Tel Avivu s 95:83 premagali domači Izrael. Ta je tako ostal pri treh zmagah, na tem izkupičku (3-5) pa so se jim pridružili tudi Skandinavci. Za uspeh slednjih je bil najbolj zaslužen Tobias Borg, ki je dosegel 20 točk, 18 jih je k zmagi prispeval Melwin Pantzar, 16 pa Simon Birgander. Pri gostiteljih je 27 točk dosegel član beograjskega Partizana Yam Madar, NBA-jevec Deni Avdija 13.

V skupini J vodita Nemčija in Finska (7-1), tretja je Slovenija (5-3), četrta Švedska (3-5), peti Izrael (3-5) in zadnja Estonija (2-6). Slednja je v preostali tekmi skupine gostila Finsko in klonila z 68:76.

Komentarjev 1
  • radovednica 07:39 29.avgust 2022.

    Dobra tolažba, bedniki brezvezni! Saj je bilo sicer pričakovati nekaj takega, če so se velezvezdniki tako bahali po zmagi nad neko brezimno Estonijo, po nikakršni igri.

Sorodne novice