Šport > Košarka
6581 ogledov

Selektor: Težek poraz, kar obupali smo

Zoran Dragić Profimedia
"Iz tega poraza se lahko nekaj naučimo," pravi kapetan Goran Dragić.

Košarkarji Slovenije so doživeli prvi poraz to poletje. Po devetih zaporednih zmagah na uradnih in prijateljskih tekmah so v drugem krogu drugega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 klonili na gostovanju v Münchnu proti Nemčiji z devetnajstimi točkami razlike, gostitelji so slavili z 90:71.

Zasedba Aleksandra Sekulića je močno razočarala. Igrala je brez pravega žara, brez energije in angažiranosti, tako da je bila lahek plen motiviranih gostiteljev.

Nemčija je v prvem polčasu dobila skok s 34:17, ob tem, da je šestnajst odbitih žog pobrala v napadu. Hkrati je imela več razpoloženih posameznikov, predvsem pa je z agresivno obrambo ustavila vse slovenske strelce. Podatek, da je Slovenija drugi skok v napadu ujela v 34. minuti, zgovorno priča o nemoči evropskih prvakov. Na koncu tekme je imela Slovenija kar 29 skokov manj od Nemčije. Zadela je le sedem trojk, zgrešila je enajst prostih metov, naredila zgolj 13 osebnih napak, do dvomestnih številk v napadu pa sta prišla le Luka Dončić (23 točk, met 7:16) in Mike Tobey (12).

Klemen Prepelič Neprepoznavni Šport Slaba Slovenija, zasluženo visoka zmaga Nemcev

Edina pozitivna stvar je bila, da so slovenski igralci parket zapustil brez težjih poškodb, čeprav je marsikateremu navijaču kar nekajkrat zastal dih, ko je na primer Luka Dončić v tretji četrtini zdrsnil in se prijel za desni gleženj ali ko je Goran Dragić nekaj minut pred koncem podrl pod koš in grdo padel na hrbet.

"Čestitke Nemčiji. Bili so bolj fizični in odlično so igrali. Imeli so veliko točk iz drugega napada. Odlično so skakali v napadu, mi pa smo zbrali le štiri skoke. Preveč smo se pogovarjali s sodniki. Tekma je bila fizična. A to ni izgovor. Ni bila naša tekma. Iz tega poraza se lahko nekaj naučimo. To se ne sme več zgoditi," je po tekmi dejal kapetan Goran Dragić.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Težak poraz, sploh na zadnji tekmi pred evropskim prvenstvom. Veliko ni delovalo, sploh energija. Predvsem bode v oči skok, saj so imeli Nemci skoraj enkrat več skokov od nas. Kar obupali smo, medtem ko so Nemci igrali zelo fizično, na meji osebne napake, mi pa se nismo odzvali. Bolj smo se pogovarjali s sodniki kot ukvarjali z našo igro, kar nas je na koncu tudi stalo. Enostavno je bila ta tekma ena slabših, moramo potegniti črto in se nekaj naučiti. Na vsaki tekmi moramo dati maksimum ne glede na nasprotnika," pa je dvoboju menil selektor Sekulić.

Slovenija bo imela priložnost za popravni izpit proti Nemčiji že 6. septembra v četrtem krogu evropskega prvenstva. Pred tem jo čakajo tekme proti Litvi, Madžarski ter Bosni in Hercegovini, za konec predtekmovanja pa 7. septembra še proti Franciji.

Komentarjev 1
  • Ender3 20:54 28.avgust 2022.

    Pravljica se bo počasi končala.

Sorodne novice