Time: To je prihodnost nogometa

Foto: Epa
Foto: Epa
Mladi Francoz navdušuje športni svet.
Oglej si celoten članek

Ameriška revija Time je na naslovnici svoje mednarodne izdaje, ki izide danes, postavila francoskega nogometnega superzvezdnika Kyliana Mbappéja, s pripisom, da je 19-letnik "prihodnost nogometa".

Ligue 1 Nepremagljivi PSG zrušil 82-letni rekord

Delnice napadalnega vezista francoskega prvoligaša PSG in francoske izbrane vrste rastejo vse od septembra 2017, ko je prestopil iz AS Monaca v PSG za takrat rekordnih 180 milijon evrov. Še bolj pa so porasle letos zaradi njegovih predstav na svetovnem prvenstvu v Rusiji, kjer je pomembno prispeval k francoski zmagi na turnirju.

Na mundialu je med drugim postal najmlajši nogometaš z zadetkom za Francijo, ko je v skupinskem delu zadel za zmago z 1:0 s Perujem. V četrtfinalu, pri zmagi s 4:3 nad Argentino, je pokazal vse svoje kakovosti z dvema zadetkoma in priigrani 11-metrovki za galske peteline. Tako je postal šele drugi najstnik po brazilski legendi Peléjem z dvema zadetkoma na tekmi mundiala. 

V finalu proti Hrvaški, ki ga je Francija dobila s 4:2, pa je z golom postal tudi edini najstnik ob Peléu z zadetkom na najpomembnejši tekmi svetovnega prvenstva. S tem si je zaslužil pohvale enega najboljših igralcev vseh časov. Trikratni svetovni prvak z Brazilijo je tako ob Mbappéjevih dosežkih izjavil: "Če bo Kylian še naprej izenačeval moje rekorde, bom moral spet nadeti nogometne čevlje."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.