Tina danes ob bok legendam?

Foto: EPA
Foto: EPA
Štirje velesalomi, štiri zmage. To je izkupiček Tine Maze v letošnji sezoni, s čimer se je izenačila z Italijanko Denise Karbon, ki je štirikrat v nizu slavila med 27. oktobrom 2007 in 5. januarjem 2008. Na današnjem veleslalomu Mazejeva lovi rekord dveh smučarskih legend.
Oglej si celoten članek

Nazadnje je petkrat zapored v veleslalomu leta 1989 slavila legendarna Švicarka Vreni Schneider, še prej pa je to leta 1975 uspelo Avstrijki Annemarie Moser-Pröll.

Tina Maze ima danes v Aareju na Švedskem priložnost, da tudi sama zmaga petkrat zapored. Prva vožnja veleslaloma bo ob 16. uri. Črnjanka je po četrti zaporedni zmagi konec preteklega tedna v Courchevelu samozavestno dejala, da želi zmagati šestkrat zapored.

Korošica ima sicer priložnost za šesto zmago v novi sezoni – enkrat je zmagala v superkombinaciji – in skupaj trinajsto v karieri v veleslalomu. Tudi na Švedskem je dobro razpoložena:

"Bila sem na fitnesu. Zdaj pa se že veselim tekme, na kateri bom nosila startno številko šest," je v torek zvečer na svojem profilu na Twitterju zapisala Mazejeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:48 19. December 2012.

    vso srečo Tinč!:) bomo držali pesti!:)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.