Šport
26 ogledov

Tina danes ob bok legendam?

Tina Maze EPA
Štirje velesalomi, štiri zmage. To je izkupiček Tine Maze v letošnji sezoni, s čimer se je izenačila z Italijanko Denise Karbon, ki je štirikrat v nizu slavila med 27. oktobrom 2007 in 5. januarjem 2008. Na današnjem veleslalomu Mazejeva lovi rekord dveh smučarskih legend.

Nazadnje je petkrat zapored v veleslalomu leta 1989 slavila legendarna Švicarka Vreni Schneider, še prej pa je to leta 1975 uspelo Avstrijki Annemarie Moser-Pröll.

Tina Maze ima danes v Aareju na Švedskem priložnost, da tudi sama zmaga petkrat zapored. Prva vožnja veleslaloma bo ob 16. uri. Črnjanka je po četrti zaporedni zmagi konec preteklega tedna v Courchevelu samozavestno dejala, da želi zmagati šestkrat zapored.

Korošica ima sicer priložnost za šesto zmago v novi sezoni – enkrat je zmagala v superkombinaciji – in skupaj trinajsto v karieri v veleslalomu. Tudi na Švedskem je dobro razpoložena:

"Bila sem na fitnesu. Zdaj pa se že veselim tekme, na kateri bom nosila startno številko šest," je v torek zvečer na svojem profilu na Twitterju zapisala Mazejeva.

Komentarjev 1
  • šeherezada 13:48 19.december 2012.

    vso srečo Tinč!:) bomo držali pesti!:)