Tina poletela v nebo

Foto: Žurnal24 Tina_Sutej_BOT
Tina Šutej je na dvoranskem mitingu v Fayettevillu v ZDA v skoku s palico še enkrat več popravila državni rekord. Tokrat ga je popravila za centimeter in po novem meri 4,47 m.
Oglej si celoten članek

Slovenska rekorderka Tina Šutej (Mass Ljubljana) je na dvoranskem mitingu v Fayettevillu v ZDA v skoku s palico preskočila 4,47 metra in zmagala ter za centimeter izboljšala svoj slovenski rekord, ki ga je postavila 27. februarja lani prav tako v Fayettevillu (4,46 m). Nina Kokot (Velenje) je bila četrta izjemni konkurenci skoka v daljino (6,43 m).

Kokotova je dosegla osebni rekord, izpolnila normo (6,30 m) za dvoransko evropsko prvenstvo, ki se bo odvijalo od 4. do 6. marca v Parizu, ter se avtomatično uvrstila tudi na ameriško študentsko prvenstvo. Zmagala je Američanka Marshevet Myers z drugim izidom sezone na svetu (6,83 m) pred rojakinjo Brittney Reese (6,64 m), svetovno prvakinjo na prostem in v dvorani, ter Bahamčanko Bianco Stuart (6,44 m).

Na mitingu sta nastopili še dve Slovenki. Maja Mihalinec (Velenje), študentka na univerzi Nebraska-Omaha, je v teku na 60 metrov v kvalifikacijah zasedla 53. mesto (7,67), Anja Puc, druga Slovenka na univerzi Nebraska-Omaha, pa je bila 12. v finalu na 800 metrov (2:10,75).

Šutejeva je bila prepričljivo najboljša, saj je Američanka Shade Weygandt na drugem mestu zmogla le 4,25 metra. Šutejeva, mladinska svetovna podprvakinja iz Pekinga (2006), je že 6. februarja v New Yorku preskočila 4,44 metra in zmagala, študentka univerze Arkansas pa je bila najboljša še 29. januarja v Fayettevillu (4,42 m). 8. januarja je na svoji prvi tekmi v novi sezoni preskočila 4,40 metra in krepko potrdila normo za dvoransko EP; trenutno je na 14. mestu na dvoranski svetovni lestvici.

Tina Kokot, študentka univerze Kansas State, je največ skočila v peti seriji, ko je presegla svoj prejšnji dvoranski rekord in rekord na prostem. Ob treh prestopih pa so ji dvakrat namerili še 6,27 metra. S tem je bila najboljša med študentkami. "Po treh letih poškodb sem ponovno na atletskih stezah in počutje po današnjem nastopu je izjemno. Čeprav imam še težave z zaletom, kar kažejo trije prestopi, počasi sestavljam vse elemente skoka in mislim, da to še ni vse, kar lahko pokažem v dvoranski sezoni," je bila zadovoljna Kokotova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.