Šport
19 ogledov

Tina poletela v nebo

Tina_Sutej_BOT Žurnal24 main
Tina Šutej je na dvoranskem mitingu v Fayettevillu v ZDA v skoku s palico še enkrat več popravila državni rekord. Tokrat ga je popravila za centimeter in po novem meri 4,47 m.

Slovenska rekorderka Tina Šutej (Mass Ljubljana) je na dvoranskem mitingu v Fayettevillu v ZDA v skoku s palico preskočila 4,47 metra in zmagala ter za centimeter izboljšala svoj slovenski rekord, ki ga je postavila 27. februarja lani prav tako v Fayettevillu (4,46 m). Nina Kokot (Velenje) je bila četrta izjemni konkurenci skoka v daljino (6,43 m).

Kokotova je dosegla osebni rekord, izpolnila normo (6,30 m) za dvoransko evropsko prvenstvo, ki se bo odvijalo od 4. do 6. marca v Parizu, ter se avtomatično uvrstila tudi na ameriško študentsko prvenstvo. Zmagala je Američanka Marshevet Myers z drugim izidom sezone na svetu (6,83 m) pred rojakinjo Brittney Reese (6,64 m), svetovno prvakinjo na prostem in v dvorani, ter Bahamčanko Bianco Stuart (6,44 m).

Na mitingu sta nastopili še dve Slovenki. Maja Mihalinec (Velenje), študentka na univerzi Nebraska-Omaha, je v teku na 60 metrov v kvalifikacijah zasedla 53. mesto (7,67), Anja Puc, druga Slovenka na univerzi Nebraska-Omaha, pa je bila 12. v finalu na 800 metrov (2:10,75).

Šutejeva je bila prepričljivo najboljša, saj je Američanka Shade Weygandt na drugem mestu zmogla le 4,25 metra. Šutejeva, mladinska svetovna podprvakinja iz Pekinga (2006), je že 6. februarja v New Yorku preskočila 4,44 metra in zmagala, študentka univerze Arkansas pa je bila najboljša še 29. januarja v Fayettevillu (4,42 m). 8. januarja je na svoji prvi tekmi v novi sezoni preskočila 4,40 metra in krepko potrdila normo za dvoransko EP; trenutno je na 14. mestu na dvoranski svetovni lestvici.

Tina Kokot, študentka univerze Kansas State, je največ skočila v peti seriji, ko je presegla svoj prejšnji dvoranski rekord in rekord na prostem. Ob treh prestopih pa so ji dvakrat namerili še 6,27 metra. S tem je bila najboljša med študentkami. "Po treh letih poškodb sem ponovno na atletskih stezah in počutje po današnjem nastopu je izjemno. Čeprav imam še težave z zaletom, kar kažejo trije prestopi, počasi sestavljam vse elemente skoka in mislim, da to še ni vse, kar lahko pokažem v dvoranski sezoni," je bila zadovoljna Kokotova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.