Tini odpadel trening

Foto: Žurnal24 Razmere v Trbižu so daleč od idealnih. (Foto: Reuters)
Najboljše smučarke sveta na čelu s Tino Maze so te dni zbrane v Trbižu, kjer pa jim vreme povzroča velike težave. Predsednik Danilo Türk odlikoval organizatorje pokala Vitranc.
Oglej si celoten članek

Mešanica megle, slabe vidljivosti in rahlega sneženja je prirediteljem tekem za svetovni pokal v Trbižu preprečila izvedbo drugega treninga smuka za ženske. Glede na to, da je bila proga na Višarjah že na prvem treningu v sredo skrajšana, se bodo tekmovalke najverjetneje tudi v soboto za točke svetovnega pokala merile na krajši različici. Pred tem jih v petek čaka superkombinacija, v nedeljo pa superveleslalom.

Türk odlikoval organizatorje
Kranjska Gora bo konec tedna spet gostila pokal Vitranc, tekmovanje, na katerem se v Kranjski Gori najboljši alpski smučarji merijo za točke svetovnega pokala. Vitranc letos praznuje 50-letnico, ob tej priložnosti je predsednik Republike Slovenije Danilo Türk organizacijskemu komiteju tega tekmovanja podelil zlati red za zasluge. "Tekmovanje za pokal Vitranc je eno najstarejših tekmovanj v alpskem smučanju. Neprekinjeno so ga v Kranjski Gori prirejali vse od leta 1961, ko je skupina zanesenjakov in smučarskih delavcev sklenila, da se velikim tekmovanjem v alpskem smučanju, ki so bila do takrat le v Kitzbühelu, Wengnu, Val d'Iseru, Garmischu in Gardeni, pridruži tudi Slovenija s Kranjsko Goro. Ta odločitev je Slovenijo trajno postavila na zemljevid svetovnih prizorišč največjih tekmovanj v alpskih disciplinah," so med drugim v obrazložitvi podelitve odlikovanja zapisali v Türkovem uradu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.