Šport
23 ogledov

Tini odpadel trening

Razmere v Trbižu so daleč od idealnih. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Najboljše smučarke sveta na čelu s Tino Maze so te dni zbrane v Trbižu, kjer pa jim vreme povzroča velike težave. Predsednik Danilo Türk odlikoval organizatorje pokala Vitranc.

Mešanica megle, slabe vidljivosti in rahlega sneženja je prirediteljem tekem za svetovni pokal v Trbižu preprečila izvedbo drugega treninga smuka za ženske. Glede na to, da je bila proga na Višarjah že na prvem treningu v sredo skrajšana, se bodo tekmovalke najverjetneje tudi v soboto za točke svetovnega pokala merile na krajši različici. Pred tem jih v petek čaka superkombinacija, v nedeljo pa superveleslalom.

Türk odlikoval organizatorje
Kranjska Gora bo konec tedna spet gostila pokal Vitranc, tekmovanje, na katerem se v Kranjski Gori najboljši alpski smučarji merijo za točke svetovnega pokala. Vitranc letos praznuje 50-letnico, ob tej priložnosti je predsednik Republike Slovenije Danilo Türk organizacijskemu komiteju tega tekmovanja podelil zlati red za zasluge. "Tekmovanje za pokal Vitranc je eno najstarejših tekmovanj v alpskem smučanju. Neprekinjeno so ga v Kranjski Gori prirejali vse od leta 1961, ko je skupina zanesenjakov in smučarskih delavcev sklenila, da se velikim tekmovanjem v alpskem smučanju, ki so bila do takrat le v Kitzbühelu, Wengnu, Val d'Iseru, Garmischu in Gardeni, pridruži tudi Slovenija s Kranjsko Goro. Ta odločitev je Slovenijo trajno postavila na zemljevid svetovnih prizorišč največjih tekmovanj v alpskih disciplinah," so med drugim v obrazložitvi podelitve odlikovanja zapisali v Türkovem uradu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.