Tipsi in Murray suvereno, Kavčič pač ne

Foto: Reuters Andy Murray Foto: Reuters Andy Murray Foto: Reuters Grigor Dimitrov Foto: Reuters Andy Murray
Britanski teniški igralec Andy Murray je sezono na turnirjih ATP začel z zmago. V finalu Brisbana, turnirja z nagradnim skladom 436.630 ameriških dolarjev, je s 7:6 (0) in 6:4 premagal Bolgara Grigorja Dimitrova. Za Murrayja, olimpijskega zmagovalca iz Londona 2012, je to 25. lovorika, Dimitrov pa je v finalu igral prvič.
Oglej si celoten članek

Foto: Reuters Janko Tipsarević Srbski teniški igralec Janko Tipsarević je na turnirju ATP v Chennaiju z nagradnim skladom 385.150 dolarjev osvojil svojo četrto lovoriko v karieri. V finalu je s 3:6, 6:1 in 6:3 premagal Španca Roberta Bautisto Aguta. Tipsarević, ki je v polfinalu izločil Slovenca Aljaža Bedeneta, je z zmago prišel do čeka za 69.500 dolarjev in novih 250 točk.

Kavčič obstal v kvalifikacijah

Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič si je skozi kvalifikacije skušal priboriti nastop na turnirju ATP v Sydneyju. Po zmagah proti Čehu Janu Hajeku in Kitajcu Du Wiju, je moral priznati premoč drugemu nosilcu kvalifikacij, Američanu Ryanu Harrisonu, ki je slavil s 7:5 in 6:3.

Kavčič je v 1. kolu kvalifikacij 436.630 ameriških dolarjev vrednega turnirja premagal Hajeka s 7:6 in 7:6, v 2. krogu je opravil še s kitajskim nasprotnikom in ga izločil s 4:6, 6:5 in 6:4. Ljubljančan je sicer v Sydneyju igral kot osmi nosilec kvalifikacij.

Foto: Saša Despot Aljaž Bedene V glavnem delu sydneyskega turnirja bo nastopil Aljaž Bedene, ki je dobil posebno povabilo zaradi igranja v polfinalu turnirja v Chennaiju. Bedene je v sobotnem polfinalu izpadel proti Srbu Janku Tipsareviću, kljub porazu pa je dosegel največji uspeh v karieri. Nasprotnik Slovenca bo Kevin Anderson iz Južnoafriške republike.

Grega Žemlja, najvišje uvrščeni Slovenec na lestvici ATP, bo v prihodnjih dneh igral v Aucklandu, njegov prvi tekmec pa bo Kolumbijec Alejandro Falla, 54. igralec sveta.

ATP 250, Brisbane, finale:

Andy Murray (VBr/1) : Grigor Dmitrov (Bol) 7:6 (0), 6:4

ATP 250, Chennai, finale:

Janko Tipsarević (Srb/2) : Roberto Bautista Agut (Špa) 3:6, 6:1, 6:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.