Šport
35 ogledov

Tipsi in Murray suvereno, Kavčič pač ne

Andy Murray
1/4
Reuters
Britanski teniški igralec Andy Murray je sezono na turnirjih ATP začel z zmago. V finalu Brisbana, turnirja z nagradnim skladom 436.630 ameriških dolarjev, je s 7:6 (0) in 6:4 premagal Bolgara Grigorja Dimitrova. Za Murrayja, olimpijskega zmagovalca iz Londona 2012, je to 25. lovorika, Dimitrov pa je v finalu igral prvič.

Janko Tipsarević | Avtor: Reuters Reuters
Srbski teniški igralec Janko Tipsarević je na turnirju ATP v Chennaiju z nagradnim skladom 385.150 dolarjev osvojil svojo četrto lovoriko v karieri. V finalu je s 3:6, 6:1 in 6:3 premagal Španca Roberta Bautisto Aguta. Tipsarević, ki je v polfinalu izločil Slovenca Aljaža Bedeneta, je z zmago prišel do čeka za 69.500 dolarjev in novih 250 točk.

Kavčič obstal v kvalifikacijah

Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič si je skozi kvalifikacije skušal priboriti nastop na turnirju ATP v Sydneyju. Po zmagah proti Čehu Janu Hajeku in Kitajcu Du Wiju, je moral priznati premoč drugemu nosilcu kvalifikacij, Američanu Ryanu Harrisonu, ki je slavil s 7:5 in 6:3.

Kavčič je v 1. kolu kvalifikacij 436.630 ameriških dolarjev vrednega turnirja premagal Hajeka s 7:6 in 7:6, v 2. krogu je opravil še s kitajskim nasprotnikom in ga izločil s 4:6, 6:5 in 6:4. Ljubljančan je sicer v Sydneyju igral kot osmi nosilec kvalifikacij.

Aljaž Bedene | Avtor: Saša Despot Saša Despot
V glavnem delu sydneyskega turnirja bo nastopil Aljaž Bedene, ki je dobil posebno povabilo zaradi igranja v polfinalu turnirja v Chennaiju. Bedene je v sobotnem polfinalu izpadel proti Srbu Janku Tipsareviću, kljub porazu pa je dosegel največji uspeh v karieri. Nasprotnik Slovenca bo Kevin Anderson iz Južnoafriške republike.

Grega Žemlja, najvišje uvrščeni Slovenec na lestvici ATP, bo v prihodnjih dneh igral v Aucklandu, njegov prvi tekmec pa bo Kolumbijec Alejandro Falla, 54. igralec sveta.

ATP 250, Brisbane, finale:

Andy Murray (VBr/1) : Grigor Dmitrov (Bol) 7:6 (0), 6:4

ATP 250, Chennai, finale:

Janko Tipsarević (Srb/2) : Roberto Bautista Agut (Špa) 3:6, 6:1, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.