Šport
14 ogledov

Pravilo 25-tih sekund že buri duhove

andy murray EPA
Britanski teniški igralec Andy Murray se je uvrstil v finale turnirja serije ATP 250 v Brisbaneu, kjer se bo pomeril z Bolgarom Grigorjem Dimitrovim. Tretji igralec sveta se je po obračunu pritoževal nad novim pravilom ATP, s katerim želijo pospešiti dogajanje na teniških igriščih.

Čas med točkami, ki si ga lahko privošči tenisač, je že nekaj let pereča tema v teniškem svetu. Pred začetkom letošnje sezone so se vodilni možje organizacije ATP (Zveza teniških profesionalcev) odločili, da bodo pravilo 25-tih sekund med točkami začeli dosledno uveljavljati. Namen novega pravila je, da bi igralce, ki med točkami porabijo preveč časa, prisilili, da bi igra potekala hitreje.

Prva kršitev pomeni opozorilo, ob drugi pa se nasprotniku dodeli točka. Na udaru so se znašli številni igralci, Murray pa je prepričan, da bi morali pravilo spremeniti na 30 sekund. ''Všeč mi je, da je časovna omejitev bolj strogo uveljavljena. Mislim pa, da je 25 sekund nekoliko premalo, saj igralci niso navajeni igrati v takšnem tempu,'' je povedal Murrray. Tenisač opozorilo prejme samo ob prvi kršitvi, medtem ko vsaka naslednja že pomeni točko za nasprotnika. ''Pravilo je enako, kot je bilo prej. Razlika je le v tem, da ima sodnik večjo moč za uveljavitev pravila,'' je dodal Murray.
Čas med točkami je bil podrobno določen že pred letošnjo sezono, vendar so se na igrišču večkrat vneli prepiri med igralci in delilci pravice, saj se dolžina in zahtevnost točk med seboj močno razlikujejo. ''Prvi teden smo fantom pomagali z opozorili med menjavami strani. Večkrat smo jim povedali, kaj se bo zgodilo, če prekoračijo 25 sekund,'' je dodal uradnik ATP Thomas Karlberg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.