Šport
21 ogledov

Bedene namučil Tipsarevića

aljaž bedene tenis Reuters
Aljaž Bedene je v indijskem Chennaiju na turnirju ATP po dobri predstavi izgubil v polfinalu. Njegov nasprotnik je bil eden najboljših igralcev sveta in drugi nosilec - Srb Janko Tipsarević - ki je zmagal s 4:6, 6:2, 6:2. 23-letni Ljubljančan je že z uvrstitvijo v polfinale dosegel uspeh kariere.

"Težak dvoboj. Že lani na Dunaju sem igral z njim in vedel sem, da dobro udarja žogico. Mislim, da bo v naslednjih letih zelo nevaren. V prvem nizu me je s svojim forehandom pošiljal levo in desno. A tudi poraz v prvem nizu me ni vrgel iz tira, saj sem vedel, da igram dobro. Aljaž je izpustil nekaj priložnosti, a jaz sem lani tu izgubil finale v podaljšani igri tretjega niza, nato pa sem imel odlično leto. Tudi Aljaž se bo pobral in kmalu ga pričakujem med najboljšimi petdesetimi igralci na svetu," je po dvoboju dejal beograjski "filozof" Janko Tipsarević.

Odličen prvi niz za Aljaža

Aljaž Bedene je polfinalni obračun začel izvrstno in po izenačeni igri v deveti igri dobil igro na tekmečev servis, nato pa v naslednji brez izgubljene točke potrdil zmago v prvem nizu. Uvod drugega niza je pripadel Tipsareviću, ki je takoj napravil "break" in povedel z 2:0, nato pa še 3:0. Upe po ugodnem razpletu je Slovenec obudil v četrti igri, ko je znižal na 1:3, vendar je Srb znal obdržati prednost in izid v nizih izenačiti.

Triindvajsetletni Slovenec je slabo začel tudi tretji niz. Neizsiljene napake in neuspešen prvi servis so botrovali k hitremu Tipsarevićevemu vodstvu s 3:0. Bedene je nato še znižal na 1:3, imel v sedmi igri celo žogici za "break" in znižanje na 3:4, a mu teh ni uspelo unovčiti. Tipsarević je tako povedel s 5:2, nato dobil niz in se razveselil še druge zmage v dveh medsebojnih dvobojih z Bedenetom.

V drugem polfinalu se bosta pomerila peti nosilec, Francoz Benoit Paire, in Španec Roberto Bautista Agut.

Chennai (385.150 ameriških dolarjev, trda podlaga), polfinale:

Tipsarević (Srb/2) : Bedene (Slo) 4:6, 6:2, 6:2

Bautista Agut (Špa) - Paire (Fra/5) 3:6, 6:1, 6:4

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.