Šport
8 ogledov

Bedene že v polfinalu!

Aljaž Bedene. Saša Despot
Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene nadaljuje odličen začetek novega leta. Na turnirju v indijskem Chennaiju z nagradnim skladom 385.000 dolarjev se je uvrstil v polfinale, potem ko je v četrtfinalnem dvoboju v dveh nizih s 6:2, 7:6 (6) premagal četrtega nosilca Švicarja Stanislasa Wawrinko.

Aljaž Bedene je v Indiji premagal že drugega nosilca; potem ko je v prejšnjem krogu izločil šestopostavljenega Nizozemca Robina Haaseja, je danes v četrtfinalu odpravil še četrtega nosilca Stanislasa Wawrinko. Dvoboj je trajal le dobro uro in pol, nato pa je prvi medsebojni obračun 17. igralca na svetu s 86. z lestvice ATP pripadel 23-letnemu Ljubljančanu.

Bedene bo imel tudi v naslednjem krogu težko delo, saj bo njegov polfinalni tekmec drugi nosilec Srb Janko Tipsarević, ki je v današnjem četrtfinalu premagal osmopostavljenega Japonca Goja Saedo s 6:2, 6:4.

Izid, Chennai, ATP (385.000 dolarjev):
četrtfinale:
Aljaž Bedene (Slo) - Stanislas Wawrinka (Švi/4) 6:2, 7:6 (6).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.