To bo odgovarjalo Rogliču in Pogačarju

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tako naj bi izgledal naslednji Tour.
Oglej si celoten članek

Na letošnji dirki po Franciji je Tadej Pogačar v predzadnji etapi dominiral na kronometru in v skupnem seštevku prehitel rojaka Primoža Rogliča. Ta se je tako moral zadovoljiti s skupnim drugim mestom, Pogačar pa je osvojil najprestižnejšo tritedensko dirko. Uradna predstavitev dirke po Franciji 2021 je bila zdaj sicer prestavljena, a je v javnost že pricurljalo nekaj informacij. V prid Slovencev govori predvsem podatek, da bosta na naslednji francoski pentlji na sporedu dva kronometra. 

Tour se bo predvidoma začel 26. junija, teden dni prej kot ponavadi zaradi olimpijskih iger naslednji mesec. Po prvotnem načrtu bi se morala dirka začeti na Danskem, a so se Danci tej časti zdaj odpovedali, v istem času naj bi Copenhagen gostil tekme evropskega prvenstva v nogometu. Vse skupaj se bo tako začelo v Bretanji, v pokrajini, ki je dala številne francoske šampione, tudi največjega med njimi - Bernarda Hinaulta.

V drugi etapi naj bi cilj gostil sloviti Mûr de Bretagne, v 5. etapi, ko naj bi bil na sporedu že prva vožnja na čas z okoli 50 kilometrov, kar bi bil najdalši kronometer po letu 2014, pa se bodo kolesarji preselili iz Bretanje.

Foto: Profimedia Tadej Pogačar

Naslednji dve etapi sta še neznanki, a naj bi se po pisanju Velowire kolesarji nato že preselili v Alpe. Pri Le Progrès so tako zapisali, da se bo 8. etapa začela v Oyonnaxu in se končala v smučarskem središču Le Grand Bornand, v bližini se sicer nahaja tudi sloviti Col de la Colombière. Naslednja etapa naj bi se končala v Tignesu, kjer bi moral biti tudi zaključek 19. etape leta 2019, ki pa je bila končana predčasno zaradi neurja in plazov, ki so zaprli cesto. V tisti etapi si je skupno zmago zagotovil Egan Bernal.

V drugem tednu se bo karavana pomerila tudi na legernarnem Mont Ventouxu, z 'velikana Provanse' pa jih bo pot popeljala v Pireneje. V 15. etapi, tako so že zapisali lokalni mediji, bo obiskala Andoro. Pirenejske preizkušnje naj bi se razvlekle tudi v tretji teden, šele v 18. etapi pa se bodo kolesarji podali proti severu. Po tranzicijski etapi naj bi bila na sporedu sicer še ena vožnja na čas, ki bi lahko dokončno odločila najboljše v skupni razvrstitvi.

UCI Slovenska menjava na vrhu kolesarske lestvice

Pri Sud Ouestu menijo, da bo kronometer potekal v predzadnji etapi med mestoma Libourne in Saint-Emilion, ki ju sicer loči le 10 kilometrov, a bo trasa verjetno ponudila precej večjo dolžino. Organizatorji verjetno pričakujejo razburljiv konec, nekaj takšnega kot se je pripetilo letos s kronometrom na Planche des Belles Filles, ko je Pogačar premagal Rogliča. Sledila bi le še zadnja etapa s parado šampionov do Pariza.

Foto: posnetek zaslona Tadej Pogačar Jan Polanc Matej Mohorič Primož Roglič Luka Mezgec

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.