To je Dončić povedal o primerjavi z Michaelom Jordanom

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Neverjetne igre dvajsetletnega Ljubljančana ponujajo številne primerjave z velikane igre pod obročema.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je z Dallas Mavericks na začetku letošnje sezone presegel pričakovanja. Slovenski zvezdnik niza rekorde in navdušuje, kjerkoli se pojavi. Nič drugače ni bilo niti v Ciudad de Méxicu, kjer je Dallas ugnal Detroit Pistons (111:122).

Video Orkan Luka opustošil Ciudad de México - zgodovinska noč slovenskega zvezdnika

Telički imajo trenutno 17 zmag in sedem porazov. Na vrhu razpredelnice Zahoda so Los Angeles Lakers (22-3), drugi najboljši so njihovi mestni tekmeci Los Angeles Clippers (19-7).

Dončić, najboljši novinec minule sezone, ima letos odlično statistiko. S povprečjem 30,4 točke na tekmo je tretji strelec v NBA. Pred njim sta Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) s povprečjem 30,9 in James Harden (Houston Rockets) s povprečjem 38,7. Le na eni tekmi tekoče sezone je Dončić dosegel manj kot 20 točk.

S povprečjem 9,3 podaje na tekmo pa je Dončić celo drugi najboljši v ligi. Pred njim je LeBron James (LA Lakers) s povprečjem 10,8.

Foto/Video Dončić ponovil epski trenutek LeBrona, občinstvo na nogah

Dončić je že na prejšnji tekmi presegel dosežek enega velikanov lige NBA Michaela Jordana po številu zaporednih tekem z izkupičkom vsaj 20 točk, 5 skokov in 5 podaj in niz takšnih tekem sedaj podaljšal na dvajset.

"Mislim, ne vem, trenutno se dogaja veliko statistike. Mislim, da je tega že preveč. Nikogar ne moreš primerjati z Michaelom Jordanom. On je edinstven," je po tekmi v Mehiki povedal Dončić.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.