To je scenarij, ki Sloveniji prinaša polfinale

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenska rokometna reprezentanca ima še minimalne teoretične možnosti, da se prebije v boje za medalje.
Oglej si celoten članek

Izbrana vrsta Slovenije je po petkovem porazu z Dansko (28:31) izgubila velik del možnosti za preboj v polfinale. Do konca predtekmovalne skupine II bo četa Veselina Vujovića igrala še proti Španiji in Češki, za uvrstitev na prvi dve mesti, ki prinašata polfinale, pa se bo morala Sloveniji na široko nasmehniti sreča.

Prvi in glavni pogoj za preboj v polfinale sta dve zmagi Slovenije na preostalih tekmah. Danci morajo do konca vzeti maksimalen izkupiček, ob tem pa mora Španija ugnati Nemčijo in remizirati z Makedonijo (ali obratno), slednja mora izgubiti tudi s Češko. Vse skupaj se zdi malo verjetno, v matematičnem smislu se možnosti Slovenije merijo v zgolj nekaj odstotkih.

Selektor: "Razmišjam, da bi igralce pustil domov"

Konec upov Slovenije bi lahko bilo že v nedeljo, ko bo Nemčija igrala z Dansko (Slovenija potrebuje zmago Skandinavcev), Makedonija pa s Španijo (Slovenija upa na remi).

V torek bi ob načrtovani zmagi Slovenije nad Španijo Čehi morali ugnati Makedonce, v sredo pa ob načrtovani zmagi Slovenije nad Češko Danci premagati Makedonce, Španci pa Nemce.

Slovenija ima v boju za tretje mesto v skupini II, ki prinaša boj za peto mesto na EP in s tem neposredno uvrstitev na SP, nekaj več alternativ, a tudi za ta cilj so v nadaljevanju potrebne osvojene štiri točke.

Naj se ponovi! Slovenska "okupacija" Zagreba v podobah

EP v rokometu (skupina II):

Nedelja:
Nemčija - Danska
Makedonija - Španija

Torek:
Slovenija - Španija
Makedonija - Češka

Sreda:
Slovenija - Češka
Makedonija - Danska
Nemčija - Španija

LESTVICA:
1. Danska 4 točke
2. Nemčija 4
3. Makedonija 3 (-1)
4. Španija 2 (-1)
5. Češka 2
6. Slovenija 1

(+/-) - število odigranih tekem glede na tekmece  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 15:23 21. Januar 2018.

    Je še možnost, da komplet španci dobijo gripo, nemci se stepejo z makedonci in oboje suspendirajo...

  • 14:41 21. Januar 2018.

    Srbi in alpski srbi so pokazali kako se ne igra rokomet

  • 13:48 21. Januar 2018.

    Danes bo konec sanj o polfinalu, saj bodo Španci nabili Makedonce

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.