To je Katanec povedal po svoji zadnji tekmi

Foto: Epa
Foto: Epa
Srečko Katanec se je poslovil od selektorskega mesta slovenske reprezentance.
Oglej si celoten članek

Na svoji zadnji tekmi je Srečko Katanec s Slovenijo remiziral proti Škotski (2:2). Slovenci so predvsem v drugem polčasu, ko je dvakrat zadel Roman Bezjak, pokazali dobro igro, a so možnosti za preboj vsaj v dodatne kvalifikacije zapravili na prejšnjih srečanjih.

Kvalifikacije za SP Slovenci potrli Škote in razveselili Slovake

"Zmanjkalo nam je malo koncentracije. Danes za zmago in na drugih tekmah, da bi šli v dodatne kvalfikacije. Koncentracija pade, ko so igralci utrujeni. Na žalost so nas v teh kvalifikacijah spremljale nekatere stvari. Fantom čestitam, dali so vse od sebe," je po svoji zadnji tekmi na slovenski klopi povedal Katanec.

"Želel bi, da bi šle nekatere stvari v naš prid, recimo piskanje enajstmetrovk. V mojem mandatu doma nismo imeli enakopravnega sojenja," se je na račun delilcev pravice pridušal zdaj že bivši selektor.

Katanec je prepričan, da ima lahko Slovenija svetlo nogometno prihodnost. "Reprezentanca je pokazala, da ima nek potencial, nekateri igralci bodo morali še pridobivati izkušnje. Želim si, da bi nekateri več igrali, da bi znali reagirati ob določenih situacijah, da bi se naučili zmagovati."

"Že ob odhodu Aleksandra (Čeferina, op. a.) sem želel oditi, toda odnos novinarjev je bil takšen, da tega ni dopuščal."
Srečko Katanec

Slovenija je osvojila končno četrto mesto v skupini F, za Anglijo, Slovaško in Škotsko ter pred Litvo in Malto. "Četrto mesto ... Temu v tem trenutku ne bi dajal posebnega pomena. Treba je analizirati tekme, kaj se je počelo v zadnjem obdobju. Reprezentanca se še ustvarja, še ni formirana," je pred kamerami RTV SLO dejal Katanec.

"Tomaž Kavčič je prišel v naš strokovni štab, da bi me nasledil. Ideja je bila, da jaz ostanem še eno leto, nato me nadomesti on. Že ob odhodu Aleksandra (Čeferina, op. a.) sem želel oditi, toda odnos novinarjev je bil takšen, da tega ni dopuščal. Mediji nimate pravice menjavati nikogar. Že pred enim letom sem rekel, da bom zaradi odnosa novinarjev od mene in do reprezentance nastavil hrbet do konca kvalifikacij," je nato na novinarski konferenci dodal Katanec.

Globok poklon Boštjan Cesar stotič za slovensko reprezentanco

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.