"To je končana zgodba"

Foto: Profimedia Ilka Štuhec
Trener je pomiril strahove glede zdravstvenega stanja Ilke Štuhec.
Oglej si celoten članek

Najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec je odpotovala v Čile, kjer bo opravila večji del priprav pred začetkom nove sezone alpskega smučanja. Mariborčanka, ki je zaradi poškodbe kolena izpustila celotno olimpijsko leto, bo v prihajajoči sezoni branila naslove svetovne pravkinje v smuku.

Odločitev Štuhčeve v Söldnu ne bo

Štuhčeva je med premorom dokončno sanirala poškodbo kolena in je pripravljena za zmagovito vrnitev na bele strmine. Trener trener Grega Koštomaj je v pogovoru za Večer zatrdil, da ji motivacije ne primanjkuje.

"Ilka deluje kot vrhunska športnica, ki je v karieri že marsikaj dosegla in ki premore željo, da nadaljuje po tej poti. Prav velikih težav pri njenem vračanju nimamo niti pri motiviranju niti s pristopom do dela. Občasno čuti drugo, že pred tem poškodovano koleno, nagajajo ji stare poškodbe. A zaradi tega se na treningih nič ne prilagajamo. Gremo po zarisanih tirnicah in ostajamo pozitivni," je povedal.

Dotaknil se je tudi lanske poškodbe in zatrdil, do so težave z levim kolenom stvar preteklosti, večje preglavice ji povzročajo nekoliko  starejše bojne rane. "O kolenu, ki so ji ga v Švici operirali lani, se več niti ne pogovarjamo, to je končana zgodba. Vemo tudi, kako je treba delati s starimi poškodbami. Ilka, skupaj z Anjo Šešum, to obvlada zelo dobro. S tem živimo že dolgo, koleno je takšno, kot je, in okoli tega ne bi na dolgo razpravljal," je za Večer še povedal Koštomaj.

Foto: Profimedia Ilka Štuhec

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:00 20. Avgust 2018.

    Moj najboljši bratranec zasluži $ 279 / uro na računalniku. Že štiri mesece ni delovala, toda prejšnji mesec je njegovo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.