To je novi rekorder po osvojenih lovorikah

Foto: Epa
Foto: Epa
Brazilski zvezdnik je z novo lovoriko zdaj najboljši po osvojenih naslovih.
Oglej si celoten članek

PSG je v finalu francoskega ligaškega pokala premagal Monaco, nova lovorika pa je Brazilca Danija Alvesa popeljala do samostojnega vodstva po številu osvojenih lovorik. Pred sobotnim finalom je v svoji karieri osvojil 35 naslovov, enako pa je že prej uspelo njegovemu rojaki Maxwellu in Valižanu Ryanu Giggsu. Slednji je vse lovorike osvojil v dresu Manchester Uniteda. 

Alves je prvo lovoriko osvojil leta 2002, ko je v dresu Bahie sodeloval pri osvojiti regionalnega pokala Copa del Noroeste, kasneje pa je v dresu Seville prišel še do petih naslovov, med drugim je v sezoni 2006/07 dvignil španski kraljevi pokal. A pred njim je bilo še uspešnejše obdobje, z Barcelono je osvojil šest španskih prvenstev, štiri pokalne in superpokalne lovorike, tri naslove v ligi prvakov, tri lovorike v evropskem superpokalu ter tri svetovne klubske naslove. Skupno je s Katalonci prišel do kar 23 lovorik. 

Sledila je selitev k Juventusu, kjer je v sezoni 2016/17 prišel do zmage v Serie A in italijanskem pokalu, v tej sezoni pa s Parižani še do francoskega superpokala in ligaškega pokala. V naslednjih nekaj tednih bo osvojil vsaj še francosko prvenstvo.

"Maxwell, danes sem te prehitel," je po sobotni zmagi s 3:0 svojemu rojaku sporočil Alves. Maxwell je lovorike osvajal v razmiku 17 let, ko je igral za Cruzeiro, Ajax, Inter, Barcelono in PSG, Giggs pa je v 24 letih med drugim osvojil 13 naslovov v Premier League, ima pa tudi dva naslova evropskega klubskega prvaka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.