Šport > Nogomet
134 ogledov

To je novi rekorder po osvojenih lovorikah

dani alves Epa
Brazilski zvezdnik je z novo lovoriko zdaj najboljši po osvojenih naslovih.

PSG je v finalu francoskega ligaškega pokala premagal Monaco, nova lovorika pa je Brazilca Danija Alvesa popeljala do samostojnega vodstva po številu osvojenih lovorik. Pred sobotnim finalom je v svoji karieri osvojil 35 naslovov, enako pa je že prej uspelo njegovemu rojaki Maxwellu in Valižanu Ryanu Giggsu. Slednji je vse lovorike osvojil v dresu Manchester Uniteda. 

Alves je prvo lovoriko osvojil leta 2002, ko je v dresu Bahie sodeloval pri osvojiti regionalnega pokala Copa del Noroeste, kasneje pa je v dresu Seville prišel še do petih naslovov, med drugim je v sezoni 2006/07 dvignil španski kraljevi pokal. A pred njim je bilo še uspešnejše obdobje, z Barcelono je osvojil šest španskih prvenstev, štiri pokalne in superpokalne lovorike, tri naslove v ligi prvakov, tri lovorike v evropskem superpokalu ter tri svetovne klubske naslove. Skupno je s Katalonci prišel do kar 23 lovorik. 

Sledila je selitev k Juventusu, kjer je v sezoni 2016/17 prišel do zmage v Serie A in italijanskem pokalu, v tej sezoni pa s Parižani še do francoskega superpokala in ligaškega pokala. V naslednjih nekaj tednih bo osvojil vsaj še francosko prvenstvo.

"Maxwell, danes sem te prehitel," je po sobotni zmagi s 3:0 svojemu rojaku sporočil Alves. Maxwell je lovorike osvajal v razmiku 17 let, ko je igral za Cruzeiro, Ajax, Inter, Barcelono in PSG, Giggs pa je v 24 letih med drugim osvojil 13 naslovov v Premier League, ima pa tudi dva naslova evropskega klubskega prvaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice