Šport > Nogomet
2020 ogledov

Alves izzval ogorčenje: "Ali smo pretreseni? Nismo"

dani alves Epa
Legendarni Brazilec je razdelil nogometno javnost.

V sredo se bosta na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov v Londonu pomerila Tottenham in Juventus. Prva tekma v Torinu se je končala z neodločenim izidom (2:2).

Davide Astori Sledi obdukcija Šport Primer Astori: sprožena preiskava za nenaklepni uboj

Na tiskovni konferenci pred tekmo je za razburjenje poskrbel brazilski nogometaš Dani Alves, ki si je po mnenju nekaterih navijačev privoščil neokusno in brezčutno izjavo na račun pokojnega kapetana Fiorentine Davideja Astorija.

Nogometni svet v teh dneh žaluje za 31-letnim branilcem, ki je nepričakovano in brez kakršnegakoli opozorilnega znaka umrl v noči na nedeljo. Astorija, kateremu se je poklonil tudi slovenski reprezentant Josip Iličić, so našli mrtvega v hotelski sobi.

iličić astori fiorentina Italija v šoku Šport Iličić: Počivaj v miru, prijatelj

Tragedija je v teh dneh postala osrednja tema pogovora v nogometnem svetu, pokojniku so se poklonili številni igralci, sožalje prihajajo z vseh koncev sveta. Tudi Alves se na tiskovni konferenci ni mogel izogniti vprašanjem na to temo, s svojim odgovorom pa je izzval precej mešane odzive.

 | Avtor: Epa Epa

"Ali smo pretreseni? Nismo. Nismo preveč pretreseni, ker ga nismo dobro poznali. Celotna ekipa sočustvuje z njegovo družino in prijatelji. Jaz razmišljam o življenju. Vsi smo tukaj zato, da nekaj naredimo. Ko končamo, gremo drugam. Mislim, da je Davide v tem kaotičnem svetu naredil, kar je moral, zdaj je šel na bolje. Na svetu zaradi lakote vsak dan umre na tisoče otrok, ki niso deležni nobene pozornosti, čeprav so enako pomembni. Vsi moramo enkrat umreti. Seveda smo žalostni, a ne tako kot njegova družina," je dejal Alves.

davide astori Uganka Šport Dve teoriji o vzroku smrti kapetana Fiorentine

Odzivi nogometne javnosti so bili mešani. Medtem ko Alvesu nekateri očitajo, da je dvoličen in grozen človek, ga drugi branijo, češ da je zgolj povedal resnico. Večina ljudi se strinja, da je njegova izvaja o otrocih na mestu, poudarjajo pa, da bi moral sporočilo posredovati na bolj takten način.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.