Šport > Nogomet
1578 ogledov

Romun besen ob smrti Davideja Astorija

Davide Astori
Nekdanji soigralec nesrečnega Davideja Astorija je bil razočaran nad odnosom francoske lige.

Včeraj preminuli kapetan Fiorentine Davide Astori naj bi prav danes podaljšal pogodbo z vijoličastim klubom iz Firenc. "Sprva smo mislili pogodbo podpisati v četrtek, a smo vse skupaj prestavili na ponedeljek zaradi težkih vremenskih razmer. Mišljeno je bilo, da bo športno pot zaključil v Fiorentini," je dejal predsednik kluba Andrea Della Valle in dodal: "Pogovarjala sva se po tekmi z Bologno, pol ure mi je razlagal o projektu in novih fantih v ekipi. Vedel se je zrelo, kot trener ali športni direktor."

"Nemogoče je preprečiti takšne reči. Redni pregledi in kontrole pred tekmami zmanjšujejo tveganje za smrt tudi do 89 odstotkov, a stoodstotno je nemogoče preprečiti takšne dogodke," pa je o smrti 14-kratnega italijanskega reprezentanta dejal dolgoletni zdravnik mlade izbrane vrste in strokovnjak za športno medicino Carlo Tranquili.

davide astori Uganka Šport Dve teoriji o vzroku smrti kapetana Fiorentine

"Obstajajo bolezni, ki jih ni moč zaznati. Lahko sumiš na neko bolezen, a jo je težko odkriti. Obstajajo tudi bolezni, ki nastanejo v povezavi z določenimi infekcijami. Statistika kaže, da se nenadna smrt profesionalnega športnika, ki je star manj kot 35 let, zgodi enkrat v 100.000 primerih," je še povedal Tranquilli.

Astorijeva smrt je prizadela tudi njegovega nekdanjega soigralca, ki si kruh zdaj služi v Franciji pri Natesu. Ciprian Tatarusanu je bil besen, ker na tekmi med Marseillom in Nantesom nesrečnega branilca niso počastili z minuto tišine. "To je bil najtežji dan v mojem življenju. To, da se ni obeležila minuta tišine, je škandal. Pomanjkanje spoštovanja! Po takšni tragediji sta rezultat in nogomet v drugem planu," je bil ogorčen romunski vratar.

iličić astori fiorentina Italija v šoku Šport Iličić: Počivaj v miru, prijatelj

Astorija je zadnji živega videl njegov soigralec Marco Sportiello. Do 23. ure sta se v vratarjevi hotelski sobi zabavala na playstationu, nato pa je kapetan odšel v svojo. "Pri meni si pozabil obutev," je golman poslal SMS sporočilu Astoriju, ta pa je hitro odgovoril: "Hvala, ampak zdaj je ne potrebujem. Prišel jo bom iskati pred zajtrkom."

Tega se Astori ni več udeležil.

Sveča Italija žaluje Šport Nenadna smrt italijanskega reprezentanta
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.