Šport > Nogomet
29096 ogledov

Dve teoriji o vzroku smrti kapetana Fiorentine

davide astori Epa
Na dan prihajajo nasprotujoče si informacije o vzrokih za smrt 31-letnega branilca.

Italijanski nogometaš Davide Astori je umrl "zaradi srčnega zastoja iz naravnih vzrokov" je uradna obrazložitev, ki jo je v javnost posredoval okrožni tožilec mesta Videm na severovzhodu Italije. Astorija so našli mrtvega v sobi hotela La di Moret v Vidmu, kjer bi morali v nedeljo zaigrati na prvenstveni tekmi z Udinesejem.

iličić astori fiorentina Italija v šoku Šport Iličić: Počivaj v miru, prijatelj

"Po naših predvidevanjih je nogometaš umrl zaradi srčnega zastoja (miokardni infarkt, op. a.) iz naravnih vzrokov. Zelo čudno je, da se kaj takšnega zgodi profesionalnemu športniku, ki je pod rednim nadzorom in ni kazal nobenih opozorilnih znakov," je sporočil okrožni tožilec Antonio De Nicolo.

Drugačne informacije je javnosti posredovala italijanska nacionalna televizija RAI, ki trdi, da bi bile vzrok smrti lahko možganske krvavitve. Za uradno potrditev bo treba počakati na izsledke obdukcije.

davide astori | Avtor: Epa Epa

Astori je za seboj pustil partnerko Francesco Fioretti in dveletno hčerko Vittorio. Predsednik nogometnega kluba Fiorentina Andrea Della Valle je po smrti nogometaša razkril, da bi moral v četrtek podaljšati pogodbo, vendar so zaradi slabih vremenskih razmer sestanek prestavili na ponedeljek.

Sveča Italija žaluje Šport Nenadna smrt italijanskega reprezentanta

"V ponedeljek bi moral podpisati pogodbo, da bi lahko do konca kariere igral v Firencah. Prvotno bi jo moral podpisati v četrtek, vendar smo prestavili zaradi kaosa, ki ga je povzročilo slabo vreme. Še vedno sem v šoku. Pogovarjala sva se po tekmi proti Bologni (4. februar, op .a.) in pripovedal mi je o novih igralcih. Kot trener ali športni direktor. Ponosen sem, da sem ga poznal. Astori je verjel v preporod našega kluba in zelo ga bomo pogrešali. Bil je pravi kapetan," je povedal prvi mož Fiorentine.

Andrea Della Valle | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 3
  • Majazmaja 13:22 05.marec 2018.

    Pri enem od slovenskih športnikov (olimpijcev!) okvare srca niso odkrili skoraj 30 let. Ko so po nekem slučaji jo, je bila taka, da je moral opustiti šport v trenutku, saj bi ga že na / po naslednjem treningu lahko infarkt.