To je po slovesu od Ilke povedala njena "cimra"

Foto: Profimedia
Ekipa najboljše slovenske smučarke se bo v novo sezono podala z novim strokovnim štabom.
Oglej si celoten članek

Kineziologinja Anja Šešum je štiri leta skrbela za telesno pripravo Ilke Štuhec, obenem je bila med popotovanji po svetu podaljšana roka psihologinje Tanje Kajtna.

Imenovanje Odslovljeni trener Ilke Štuhec ima že novo ponudbo

Po slovesu trenerja Grege Koštomaja se je poslovila tudi Šešumova, ob prekinitvi sodelovanja je podala izjavo za medije. Nekaj tednov po ločitvi je za revijo Zarja spregovorila o odhodu iz Ilkine ekipe. Zatrdila je, da poškodba, ki jo je Štuhčeva utrpela ob koncu sezone, ni bila glavni razlog za prevetritev strokovnega štaba.

"Težko bi rekla, da je to poraz, bila pa sem razočarana. Logično je, da v tako majhni ekipi dojemaš neke stvari zelo osebno. Če bi rekla, da me njena poškodba ni prizadela, bi lagala. Svojemu športniku namreč privoščiš največji uspeh in poškodba kar naenkrat prekine vse načrte. Vendar poškodbe in našega razhoda nikakor ne povezujem, mislim, da je ta posledica različnih dogodkov, ki so se nanizali v zelo kratkem času," je razkrila Šešumova. "Tudi jaz sem že nekaj časa imela to v mislih, poigravala sem se z razmišljanjem, kam naprej. Tako da je bila to sporazumna in smotrna odločitev, nepovezana s padcem," je dodala.

Tiskovka odpovedana Ali je Mazejeva zamajala odločitev SZS?

Šešumova se je s Štuhčevo spoprijateljila že pred prihodom v njeno ekipo, z mariborsko smučarsko sta veliko časa preživeli skupaj in poglobili odnos.  

"Ob tem, da smo dosegali izvrstne rezultate, smo se imeli zelo fajn, večino časa smo bili skupaj, z Ilko sva bili tudi cimri, poznava se že od prej in razvilo se je prijetno prijateljstvo. Zato je logično, da mi ob misli, da ne bomo več sodelovali, nastane cmok v grlu," je o tem povedala Šešumova. 

Kineziologinja se bo sedaj podala novim izzivom naproti. Ločitev od Ilkine ekipe je bila boleča, a njena kariera bo šla svojo pot. "Seveda si žalosten, a poiščeš nove cilje in greš naprej," je zaključila.

Foto: Profimedia Anja Šešum Ilka Štuhec

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:26 23. April 2019.

    "Šešumova se je s Štuhčevo spoprijateljila že pred prihodom v njeno ekipo, z mariborsko smučarsko sta veliko časa preživeli skupaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.