To je prva poteza Cubana, navijači Dallasa ob novici zelo razočarani

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Lastnik Dallasa izgublja priljubljenost pri navijačih Dallasa.
Oglej si celoten članek

Po koncu sezone so se pri Dallasu zgodile velike spremembe, franšizo sta po dolgih letih zapustila generalni manager Donnie Nelson in glavni trener Rick Carlisle, kadrovska kriza pa je razkrila kar nekaj pomanjkljivosti v sistemu delovanja pri Mavericks. Navijači Luke Dončića in soigralcev so odhod dveh dolgoletnih članov Dallasa tako videli tudi kot priložnost za nov način dela, velik delež pa bi k temu lahko prispeval prihod katerega od uveljavljenih generalnih managerjev.

A to se po prvih informacijah najverjetneje ne bo zgodilo. Lastnik Dallasa Mark Cuban bo tako pri iskanju prvega moža zadolženega za gradnjo ekipe preskočil na primer Dannyja Ainga, ta je po dolgoletnem stažu pri Bostonu zapustil Celtics, ter nekdanjega GM-a Toronta Masaija Ujirija, ki je med drugim sestavil zmagovito moštvo Raptors leta 2019. Cuban bo raje posegel po 'lastnem kadru', po poročanju priznanega Marca Steina bo v generalnega managerja napredoval nekdanji odlični košarkar Dallasa Michael Finley.

S tem si bo po mnenju mnogih Cuban kupil predvsem mir znotraj organizacije, saj bo nastavil nekoga, ki mu ne bo ugovarjal in bo le izvrševal njegove zamisli. 

Navijači Dallasa so na novico burno reagirali. "Luka bo zahteval menjavo v drug klub, ko se naslednje leto ne bomo uvrstili v končnico," Cubana pred izbiro nepreverjenega kadra opozarja eden izmed njih. "Tako neumno. Cuban sodi med pet najslabših lastnikov klubov v ligi," pa je menil drugi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:54 24. Junij 2021.

    Cuban.ta grk ti bo uničil klub.in verjetno je da bo Luka drugo leto zahteval da ga pustijo v drug klub …

  • 11:44 24. Junij 2021.

    Z enostavnim domačim spletnim delom v prostem času zaslužim več kot 15.000 EUR. Sem redni študent in samo s tem, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.